"Tämä on poliittinen mielenilmaus Postia vastaan" – Kotkassa lakkoillaan iltaan saakka, ei vaikutusta Postin toimintaan

Kotkan Mussalon satamassa on käynnissä muutaman ihmisen mielenilmaus Postia vastaan. Iltaan saakka kestävä lakko ei vaikuta Postin toimintaan. 

Noin kolmekymmentä Postin omistaman Suomen Transvalin työntekijää jäi keskiviikkona pois töistä Kotkan Mussalon satamassa, kertoo Transvalin pääluottamusmies Harri Nieminen.

Aamukuudelta alkaneesta ja iltakymmeneen kestävästä mielenilmauslakosta kertoi Kymen Sanomat.

Posti kiisti, että konttiliikenne Stora Enson terminaalissa olisi pysäytetty. Postin viestintäpäällikkö Anniina Kajasviidan mukaan kyseessä on laiton lakko, johon osallistuu vain muutama ihminen.

Kajasviidan mukaan lakolla ei ole vaikutusta konttiliikenteeseen.

– Transval ei liity yhtiönä millään muotoa luottamusmiehen järjestämään laittomaan lakkoon, eikä Transval liity mitenkään Postin jakelu- tai lajittelutoimintoihin, sanoi Transval Groupin johtaja Harri Kämppä Postin tiedotteessa.

Laiton lakkoa pidetään poliittisena mielenilmauksena

Transvalin työntekijät ovat Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n jäseniä. AKT ei ole ollut mukana päättämässä mielenilmauksesta, Nieminen korosti. Päätöksen teki kuuden luottamusmiehen ryhmä keskenään, hän sanoi.

Niemisen mukaan työnseisaus on vastalause Postin työnantajapolitiikalle.

– Tämä on poliittinen mielenilmaus Postia vastaan. Me AKT:n tessin alla olevat luottamusmiehet pelkäämme, että tämä Postin linja tulee jossakin vaiheessa myös Suomen Transvaliin. Kyllä tämä meitäkin koskee, kun Posti omistaa meidät sataprosenttisesti, Transvalin pääluottamusmies toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat