Pimitettiinkö jopa 8000 Postin työntekijää koskevat palkanalennussuunnitelmat hallintoneuvostolta? "Mediasta tämän kuulin – valtio ei voi näyttää tällaista esimerkkiä yhtiöidensä kautta"

Miten Posti pidetään pystyssä? 15:55
Mitä Postille pitäisi tehdä? Katso videolta, mitä Huomenta Suomessa vierailleet kansanedustajat vastaavat?

Postin hallintoneuvostolla ei ollut tietoa jopa 8 000 Postin työntekijää koskevista palkanalennuksista, kertoo hallintoneuvoston jäsen Rami Lehto (ps.).

Aamun Huomenta Suomessa vieraillut Lehto kertoi, että sai tietää Postin suunnitelmista median kautta.

– Mediasta tämän kuulin. En ole tiennyt, että tällaisia suunnitelmia on. Ehkä se olisi pitänyt jostain rivien välistä lukea.

Tällä Lehto viittaa siihen, että on ollut yleisesti tiedossa, että talous heikkenee ja postin jakelu vähenee.

Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjolan mukaan laajempaan hankkeeseen viitattiin jo aiemmassa tiedotteessa – mutta epäsuorasti.

Tuolloin kerrottiin, että Posti pyrkii 150–200 miljoonan euron kustannussäästöihin vuosien 2019–2021 aikana.

"Oman huolensa tuo hallituksen sekava esiintyminen"

Lehto sekä keskustelussa mukana ollut kansanedustaja Jukka Kopra (kok.) eivät pidä Postin suunnitelmia hyvänä asiana.

– Moni tietää, että perheillä on velkaa, ja täytyy päivistä selvitä. Jos palkat tippuvat paljon, joutuu toimeentulon tai asumistuen piiriin, ja se ei ole hyvä asia. Valtio ei voi näyttää tällaista esimerkkiä omien yhtiöidensä kautta, Lehto kommentoi.

Kopra kritisoi hallituksen toimia hankalassa tilanteessa.

– Oman huolensa tähän tuo hallituksen sekava esiintyminen asian tiimoilta. Omistajaohjausministeri (Sirpa) Paatero yrittää pitää tilannetta hallinnassa, ja sitten pääministeri (Antti) Rinne laukoo epämääräisiä kannanottoja, mitä saa tehdä ja mitä ei, Kopra päivittelee.

Lue myös:

    Uusimmat