Tämä helppo tapa estää heräteostokset ruokakaupassa

Tuoreen tutkimuksen mukaan ostoslistan kirjoittaminen on varmin tapa säästyä turhilta ostoksilta.

Ruokakaupoilla on tapana laittaa mielihaluja herättävät, hieman epäterveellisemmät tuotteet hyllyjen päätyihin, josta nälkäiset, kiukkuiset ja väsyneet kaupoilla kävijät ne herkimmin nappaavat mukaansa. Uuden tutkimuksen mukaan on kuitenkin olemassa tapa hillitä hetken mielijohteesta tehtyjä ostoksia.

Nutrition and Diabetes -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa otettiin selvää siitä, vaikuttaako ennalta suunniteltu ostoslista kaupassa käymiseen ja painonpudottamiseen. Tutkimusta vetäneen Nicole Aun mukaan näin saattaa hyvinkin olla. Aun mukaan yksityiskohtaiset ruokasuunnitelmat ja ostoslistat, joiden pohjalta ateriat tehdään, vaikuttavat painonpudotukseen ja pitkän tähtäimen terveyteen ylipainoisilla ihmisillä.

Tutkimukseen osallistuneita auttoi, kun he olivat sitoutuneet – ostoslistan kirjoittamalla – ostamaan vain tiettyjä tuotteita. Näin he eivät yhtä herkästi heittäneet ostoskärryihin esimerkiksi sipsipussia hetken mielijohteesta. Valmis ostoslista tekee ostoksilla käymisestä myös edullisempaa, kun turhia ostoksia ei ole tehtyä.


(MTV3)

Lähde: Glamour

Lue myös:

    Uusimmat