Tämä älypuhelin pyrkii yksinkertaisuuteen – käyttöliittymäkin on mustavalkoinen

Tuleva BllocZero 18 ei ole mitenkään tavanomainen älypuhelin, vaikka se taitaakin tutut älypuhelimien temput. Bllocin puhelin pyrkii yksinkertaisuuteen – joskaan se ei mene aivan yhtä pitkälle kuin esimerkiksi Light Phone.

Mustavalkoisen ja yksinkertaisen käyttöliittymän on tarkoitus helpottaa ja nopeuttaa puhelimen käyttämistä. Tumma teema ja vähäiset värit myös mahdollistavat normaalia älypuhelinta pienemmän virrankulutuksen. BllocZerossa on tavanomainen 5,5 tuuman IPS LCD -kosketusnäyttö, joka on sikäli outo ratkaisu, että OLED-näytöllä virrankulutuksen olisi saanut vielä alhaisemmaksi.

Käyttöjärjestelmänä BllocZerossa toimii Android 8.1 Oreoon pohjautuva Blloc OS. Kyseessä on rajusti muokattu käyttöliittymä, joka eroaa tavallisesta Androidista paljon. Kuitenkin kaikki tutut Android-sovellukset laitteessa toimivat – ja saa näytön väritkin halutessaan toimimaan. Blloc OS -käyttöliittymässä on myös jonkinlainen aikajana, joka kokoaa yhteen käyttäjälle tärkeimmät sovellukset. Tästä kuitenkin tarkempia tietoja saamme myöhemmin.

Blloc ei ole vielä julkaissut kuvia lopullisesta BllocZero 18 -tuotteesta, vaan kuvat ovat vielä beetaversiosta BllocZero 17 -puhelimesta. Puhelimen on määrä tulla myyntiin pian 359 euron hintaan, joten kyseessä ei ole älyttömän kallis älypuhelin. Blloc antaa puhelimelleen myös 12 kuukauden takuun, joka kattaa myös näytön halkeamiset tai putoamisesta johtuvat vauriot.

BllocZero 18:n tekniset tiedot

 • 5,5 tuuman IPS LCD -kosketusnäyttö Full HD+ -tarkkuudella ja 18:9-kuvasuhteella (kontrastisuhde 1000:1)
 • Sormenjälkitunnistin takana
 • MediaTekin Helio P23 -järjestelmäpiiri kahdeksalla ARM Cortex-A53 -suoritinytimellä (2,0 GHz)
 • Neljä gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 64 gigatavua tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka
 • Takana 13 megapikselin kamera Sonyn IMX258-sensorilla, 4K-videokuvauksella ja tuki RAW-kuville
 • 3 100 milliampeeritunnin akku pikalatauksella
 • USB-C- ja 3,5mm -liittimet

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja