Taltuta tavarakaaos: 10 vinkkiä sujuvampaan arkeen

Selätä arjen kompastuskivet asiantuntijoiden ohjeilla. Nämä vinkit auttavat sinua saamaan kaaoksesta niskalenkin.

Tiedäthän sen tyypin, jolla on aina siisti koti. Näillä vinkeillä sinäkin voit olla se tyyppi.

1. Älä anna alennusten huijata

Ennen kuin sokaistut halvasta hinnasta, kysy itseltäsi nämä kaksi kysymystä: Onko minulla jo jotain tällaista? Onko minulla tälle säilytystilaa?

2. Lopeta täydellisyyden tavoittelu

Tehokkaat ihmiset laittavat kaiken peliin, kun tarve vaatii. Muissa tapauksissa he tekevät vain tarvittavan. Panosta täysillä työprojektiin, mutta älä ota paineita lapsesi koulumyyjäisistä. Kaupan keksipaketti kelpaa aivan hyvin.

3. Nimeä asiat tarkasti

Älä laita epämääräisiä tavaroita sekalaisten kategoriaan, sillä jo viikon kuluttua olet unohtanut, mitä nimikkeen alta löytyy. Anna sen sijaan asioille niitä kuvaavat nimet.

4. Pidä siivouspäivä

Älä odota inspiraation iskemistä, vaan käytä töiden jälkeen viisitoista minuuttia postin järjestelyyn tai hoida sunnuntaina loppuun projekti, jota olet vältellyt.

5. Jos se toimii, älä vaihda

Jos olet löytänyt hyvän meikkausrutiinin tai sinulle sopivan älypuhelimen, älä turhaan kuluta aikaa etsien jotain vielä parempaa. Tuhlaat vain aikaasi täydellisyysjahdissa.

6. Raivaa tilaa

Tee ylimääräisille tavaroille tila, jota käyt läpi vähitellen. Näin tiedät, mistä ylimääräiset tavarat löytyvät, eivätkä ne valloita koko taloa.

7. Pyydä apua

Sen sijaan, että tarjoaisit ystävillesi suunnittelemasi neljän ruokalajin illallisen, pyydä heitä tuomaan jälkiruoka tai viini. Ystäväsi auttavat kyllä mielellään.

8. Älä suhtaudu tavaroihin tunteellisesti

On eri asia vaalia isoäidin perintöhelmiä tai Pariisista löytämääsi vaasia kuin reikäisiä bändipaitoja tai mieheltäsi lahjaksi saatua rikkinäistä halpaliikkeen korua. Heitä ne menemään.

9. Ennakoi ja vältä ongelmat

Jos tupperware-kokoelmasi alkaa muistuttaa Pisan kaltevaa tornia, järjestä astiat uudelleen ennen kuin keräilet vieriviä kansia lattioilta.

10. Laita kiertoon

Sopisivatko pojallesi pieneksi jääneet koristossut naapurin lapselle? Vai lahjoittaisitko ne mieluummin hyväntekeväisyyteen? Hyviä kohteita löytyy, kun vain etsii.

Maaret Tiensuu/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja