Tältä vartalo oikeasti näyttää ruokailun jälkeen – Clara antaa huutia somen luomille kehoharhoille: "Kroppani näyttää ja tuntuu upealta"

Parikymppinen somevaikuttaja on saanut kiitosta rehellisillä kuvillaan, kertoo BuzzFeed.

24-vuotias yhdysvaltalainen Clara Guillem on saanut suuren somesuosion TikTok-videoillaan, joilla hän julkaisee kuvia asuistaan ennen syömistä ja sen jälkeen. Claraa haastatteli BuzzFeed-sivusto.

Videoilla Clara näyttää, miltä vaatteet hänen yllään näyttävät sen jälkeen, kun hän on syönyt pitkin päivää normaaliin tapaan. Hän haluaa videoillaan osoittaa, että vatsan pömpöttäminen on normaalia ja asia, josta pitäisi olla iloinen.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Clara on muutenkin somessaan tuonut esiin sitä, miten paljon sosiaalisen median kuvissa voidaan vääristellä todellisuutta.

Kiitellään avoimuudesta

Kaikki nämä videot ovat keränneet yli miljoona katselukertaa. Monet ovat kiitelleet Claraa siitä, että hän on omalta osaltaan normalisoimassa asiaa, jota moni häpeää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kiitos niin paljon tästä, kirjoitti eräs.

– Tämä on todella tärkeää! kiitteli toinen.

– Olen toipumassa syömishäiriöstä ja tämä video todella auttaa minua muuttamaan ruokaan liittämiäni negatiivisia ajatuksia.

Halusi herättää positiivissävytteistä keskustelua

BuzzFeedin haastattelussa Clara kertoo, että halusi tehdä tällaisen videosarjan, koska tahtoi luoda positiivista keskustelua sen ympärille, miten syöminen voi muuttaa vartaloa.

– Usein mediassa turvotus nähdään negatiivisena asiana, sillä lihavuuden pelko on niin syvällä yhteiskunnassa. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Clara on sairastanut anoreksian. 

– Meni todella kauan että aloin kunnioittaa kroppaani. Sen jälkeen aloin luottaa itseeni . 

– Aluksi ajattelin, että okei, kehoni ansaitsee sen, että pidän siitä huolta ja ravitsen sitä. Myöhemmin tämä sisäinen puhe kääntyi siihen, että vau, kroppani näyttää ja tuntuu upealta.

Rakastakaa kehoanne!

Clara on saanut paljon positiivista palautetta. Se tuntuu hänestä hyvältä.

– Kun poseeraan kuvissa kivoissa vaatteissa ja ihmiset näkevät minun säteilevän itseluottamusta, he alkavat ajatella itsestäänkin niin. Sen jälkeen en voisi enää olla ylpeämpi seuraajistani.

Claran tavoite videoillaan onkin kannustaa ihmisiä rakastamaan itseään ja kehoaan. Hän toivoo, että hänen esimerkkinsä myötä ihmiset alkaisivat suhtautua positiivisemmin vartaloonsa, sillä moni tulee helposti arvostelleeksi itseään liian ankarasti.

– Toivottavasti ihmiset saisivat tästä napattua sen, miten positiivisesti puhun itselleni. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Turvotus on yleistä

Vatsan turvotus on yleinen vaiva, joka johtuu yleensä paksusuolessa syntyvästä suolikaasusta. Kaasun muodostukseen vaikuttavat esimerkiksi suolen mikrobisto ja motoriikka, mutta myös monet elämäntavat – etenkin ruokavalio.

BuzzFeed haastatteli juttua varten sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri Supriya Raota. Hän kertoo, että turvotusta voi esiintyä etenkin tiettyjen ruokien syömisen jälkeen. 

– Mutta kenenkään ei pitäisi vältellä syömistä siksi, että maha ei turpoaisi.

Katso myös: Sosiaalisen median "inspokuvien" vaikutus voikin usein olla aivan päinvastainen.

Moni hakee somesta inspiraatiota –"inspokuvien"vaikutus usein aivan päinvastainen 2:38

Lue myös:

    Uusimmat