Tältä Olavi Uusivirta näytti yli 20 vuotta sitten – paljasti, miten hänen musiikkiuransa alkoi tavallaan huijauksesta

Muusikko Olavi Uusivirran ensimmäiset kappaleet julkaistiin vuonna 2002. 

Muusikko Olavi Uusivirta kertoi Instagramissa 14. joulukuuta, miten hänen musiikkiuransa alkoi vuonna 2002. 

– Keväällä 2002 valmistuin ylioppilaaksi ja allekirjoitin levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa. Jiri-serkku oli tehnyt kappaleita, joihin hän tarvitsi tekstejä ja pyysi minua kokeilemaan sanoittamista. Sen jälkeen päädyin lopulta kokeilemaan myös säveltämistä. Juuri lukioaikoina kirjoitin ensimmäisen oman kappaleeni. Jiri-serkku ehdotti muutamia muusikoita bändiin, jota minulle oltiin kasaamassa, Uusivirta kirjoitti jakamiensa nuoruuskuvien yhteyteen. 

Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Julkaisussaan muusikko kertoo, miten hän teki serkkunsa kanssa kahden kappaleen demon, missä oli tavallaan kyse huijauksesta. 

– Miksaaja Mikko Raita sai sen kuulostamaan niin hyvältä, että levy-yhtiöt olivat valmiita julkaisemaan sen saman tien. Siinä mielessä kyse oli huijauksesta, että ne olivat ensimmäiset kappaleeni, enkä ollut millään tapaa valmis laulaja, vaan vasta-alkaja. Se muotti sai sen kuulostamaan valmiimmalta kuin mitä se oli, Uusivirta kirjoitti. 

Teksti, jonka Uusivirta julkaisi, on osa MTV:n haastattelua, joka on tehty vuonna 2018. Silloisen MTV:n haastattelun yhteydessä kuvattiin myös hänen Paperisiivet-kappaleensa akustinen versio Helsingin Erottajan paloaseman tornin portaikossa. 

Alta voit katsoa Olavi Uusivirran akustisen version Paperisiivet-kappaleesta.

Olavi Uusivirta – Paperisiivet 4:07
Olavi Uusivirta musisoi Helsingin Erottajan paloaseman tornin portaikossa.

Uusivirta tunnetaan muiden muassa kappaleistaan Me ei kuolla koskaan ja On niin helppoo olla onnellinen

Uusivirralla on vuonna 2014 syntynyt tytär entisestä avioliitostaan näyttelijä Saara Kotkaniemen kanssa. Uusivirta ja Kotkaniemi ilmoittivat erostaan julkisesti marraskuussa 2021. 

Lue myös:

    Uusimmat