Mainos

Tältä näyttää uusi Täällä Pohjantähden alla - katso videot

Ohjaaja Timo Koivusalo esitteli tänään sateessa Senaatintorilla Helsingissä pätkiä uusimmasta elokuvastaan Täällä Pohjantähden alla. Elokuva tulee ensi-iltaan ensi joulukuussa, kakkososa joulukuussa 2010.

Kirjailija Väinö Linnan Pohjantähti-trilogia on realistinen ja syvästi humaani kertomus Koskelan suvusta. Se tarkastelee pienen ihmisen näkökulmasta Euroopan suurta murrosta 1800-luvun lopulta ensimmäisen maailman sodan, Suomen itsenäistymisen ja verisen sisällissodan kautta toiseen maailman sotaan.

Tarina tarkastelee myös muun muassa Koskelan Akselin ja Kivivuoren Elinan rakkaustarinaa. Täällä Pohjantähden alla -sarjan osat julkaistiin vuosina 1959–1962.

Koivusalon elokuvien kuvaukset alkoivat helmikuun 2008 alussa ja keskittyivät Villilän elokuvastudioille Nakkilaan. Filmauksia tehtiin myös mm. Tampereella, Tammelassa, Porissa, Ahlaisissa, Punkalaitumella, Niinisalossa ja Haapamäellä.

Suurtuotanto on työllistänyt 150 ammattinäyttelijää ja se on roolitettu maamme eturivin näyttelijöillä. Akseli on Ilkka Koivula ja Elina Vera Kiiskinen. Muissa rooleissa on mm. Risto Tuorila, Hannu-Pekka Björkman, Jonna Järnefelt, Seela Sella, Sara Paavolainen ja Esko Roine. Kuvauksiin osallistui myös tuhat avustajaa.

Tuotannon yhteenlaskettu kokonaisbudjetti on noin 4,8 miljoonaa euroa.

(MTV3)

KOIVUSALO: ELOKUVA ON AIKAKONE

TÄÄLTÄ NÄET ENNAKKOON OTOKSIA ELOKUVASTA

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.