Tältä näyttää paraguaylaisen vankilan pakotunneli – toteutus on kuin suoraan elokuvasta

0:46
Vankilapakoa varten rakennettu tunneli oli ammattimaisesti toteutettu.

Paraguayssa sijaitsevassa vankilassa tapahtui vankilapako sunnuntaina. Paossa onnistui pakenemaan 75 vaaralliseksi luokiteltua vankia.

Pako tapahtui läpi tunnelin, jonka kaivaminen on arvioiden mukaan kestänyt useita viikkoja. Oikeusministeri Cecilia Perezin mukaan suunnitelmassa on ollut mukana myös vankilan henkilökuntaa, sillä tällaista operaatio ei muuten olisi voitu toteuttaa.

Useita vartijoita on pidätetty, ja vankilan johto erotettiin heti tapahtuman jälkeen. Heitä epäillään korruptiosta.

Reitti oli tarkkaan suunniteltu

Nyt röyhkeästä paosta on julkaistu lisää kuvamateriaalia, jossa näkyy paon ammattimainen toteutus. Vankilasta löytyi muun muassa huone, jossa oli satoihin muovikasseihin pakattu hiekkaa.

Pakotunnelia oli aloitettu kaivamaan kylpyhuoneen lattiakaivon kohdalta ja tunneliin rakennettiin valaistus. Toteutus muistuttaa paljon elokuvissa nähtyjä pakotunneleita.

Virkavallan mukaan suurin osa paenneista vangeista kuului pahamaineiseen brasilialaiseen jengiin nimeltä First Capital Command (PCC), joka tunnetaan yhtenä Brasilian vaikutusvaltaisimpana jenginä. Se on tunnettu erityisesti huumeiden ja aseiden salakuljetuksesta. Paenneiden joukossa oli paraguaylaisia sekä brasilialaisia vankeja.

Vankila sijaitsee lähellä Brasilian rajaa. Vankilan lähettyvillä oleva maasto koostuu pitkälti metsistä, joissa karanneet vangit osaavat hyvin liikkua, muistuttaa Paraguayn oikeusministeri Sandra Quinonez.

Virkavalta jatkaa asian tutkimista ja koittaa saada kaikki karanneet vangit kiinni.

Katso yllä olevalta videolta, miltä pakotunneli näyttää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja