Mainos

Tältä näyttää pankkikortin kopioiva skimmauslaite

Poliisi on julkaissut kuvan viikonloppuna Helsingissä kahdelta pankkiautomaatilla käytetystä skimmauslaitteesta.

Skimmauslaite koostuu kortin lukulaitteesta ja kamerasta. Automaatin sinisen kortinlukulaitteen päälle on laitettu kaksi senttimetriä korkea lukulaite. Laite kopioi pankkikortin tiedot, kun kortti työnnetään sisään automaattiin.

Harmaa levy on puolestaan asennettu automaatin kuvaruudun alapuolelle. Lisälevyn alareunassa on pieni reikä, josta taltioidaan kameran avulla asiakkaan näppäilemä tunnusluku. Tiedot yhdistämällä on mahdollista valmistaa kortista kopio.

Kopiointilaitteet löytyivat lauantaina osoitteissa Mannerheimintie 14 sekä Salomonkatu 13 sijaitsevilta pankkiautomaateilta. Asiaa tutkitaan alkuvaiheessa epäiltynä törkeänä maksuvälinepetoksena. Tekoihin epäiltyinä poliisi on ottanut kiinni kaksi ulkomaalaista miestä.

Rikokset kohdistuvat pankkeihin ja luottolaitoksiin, joten tavalliselle pankkiautomaatin käyttäjälle ei asiasta lopulta koidu tappiota. Helsingin poliisilaitoksen mukaan asiakkaiden ei tarvitse itse ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin. Pankit ottavat tarvittaessa yhteyttä asiakkaisiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.