Taloyhtiön hiekkalaatikolle ilmestyi karmaiseva viesti kuolleesta ja haudatusta eläimestä – kukaan ei kuitenkaan tunnu tietävän, mistä on kyse

Helsingin Ilmalassa sijaitsevan taloyhtiön pihan hiekkalaatikolle ilmestyi tällä viikolla käsinkirjoitettu lappu erikoisella viestillä. Lapussa kerrotaan, että hiekkalaatikkoon on haudattuna jokin eläin. Isännöitsijällä tai taloyhtiön huollosta vastaavalla huoltoyhtiöllä ei kuitenkaan ole tiedossa, minkä eläimen ruho on ollut kyseessä.

MTV Uutiset lukijan löytämässä lapussa kerrotaan, että hiekkalaatikko on käyttökiellossa. Laatikossa on lapun tekstin mukaan eläin haudattuna hiekkaan. Lapussa myös neuvotaan estämään lapsia leikkimästä hiekkalaatikolla.  

Ilmeisesti eläimen ruhon löytänyt on osunut ruhoon hiekkaleikkien lomassa, sillä lapussa lukee myös, että hiekkalaatikolla olleilla punaisella ja sinisellä lapioilla oli osuttu ruhoon.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

Soitto taloyhtiön isännöitsijälle Päivi Eroselle paljastaa, että taloyhtiön huollosta vastuussa olevasta Lassila & Tikanojan kiinteistöhuollosta ei ole ilmoitettu asiasta hänelle. Myöskään eläimen löytänyt asukas ei ole ottanut Eroseen yhteyttä, vaan isännöitsijä kuuli asiasta talon hallituksen jäseneltä.

– En tiedä, mikä eläin oli kyseessä ja miten se oli päätynyt hiekkalaatikkoon, Eronen sanoo.

Eläin oli viety pois paikalta

Lassila & Tikanojan kiinteistöhuollolla ei ole tiedossa, minkä eläimen ruho oli kyseessä ja miten eläin on päätynyt laatikkoon.

Kiinteistöhuollosta kerrotaan, että löydöksestä tehtiin ilmoitus tämän viikon maanantaina. Tuolloin yrityksen huoltomies kävi tarkastamassa ja eristämässä alueen. Tuossa vaiheessa eläin oli jo poistettu paikalta. 

– Epäilys on, että eläimen löytänyt henkilö on poistanut eläimen, sanoo Riina Law Lassila & Tikanojan viestinnästä. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

L&T:n kiinteistöpuolelta kerrotaan myös, että luonnonvaraisia eläimiä löytyy aina silloin tällöin asutusalueelta kuolleena.

– Kun kyseessä on lasten leikkipaikka, asia hoidetaan aina viipymättä kuntoon, Law kertoo.

Ruokaviraston sivuilla ohjeistetaan eläimen ruhon hautaamisesta, että sitä ei tulisi tehdä alueella, jota kaivetaan pian hautaamisen jälkeen.

Hautapaikan tulisi myös olla sellainen, jossa hautaamisesta aiheutuvat riskit ihmisten ja eläinten terveydelle sekä ympäristölle ovat mahdollisimman pienet – siis jossain muualla kuin hiekkalaatikossa.

Lue myös:

    Uusimmat