Mainos

Taloussanomat: Nämä ovat tulevaisuuden suosituimmat asuinalueet

Pääkaupunkiseudulla asuntojen hinnat voivat vaihdella alueen vuoksi satoja tuhansia. Taloussanomat listasi tulevaisuuden kuumimmat asuinalueet nyt ja kymmenen vuoden kuluttua. Katso täältä mihin kannattaa sijoittaa.

Oletko ostamassa asuntoa? Oikean asuinalueen valitseminen voi nostaa tuoreen kiinteistösi arvoa. Tulevaisuuden kuumin nimi on Taloussanomien haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Lauttasaari, seuraavana listalla ovat Kalasatama ja Espoon Tapiola.

Metron laajentuminen muuttaa omalta osaltaan pääkaupunkiseudun rakennetta, mikä vaikuttaa Lauttasaaren ja Espoon Tapiolan suosion kasvuun. Kalasatama on kuumimpien listalla hyvän sijaintinsa ja alueen elävöityneen toiminnan vuoksi. Tulevaisuuden suurimpia kysymysmerkkejä ovat Itä- ja Länsi-Pasila.

Tällä hetkellä suurinta arvonnousua nauttivat Sörnäinen, Vallila ja Hermanni. Kallio on asiantuntijoiden mukaan jo nähty, mutta sen vetovoima on siirtymässä vieressä sijaitseville alueille. Myös Toukolan uskotaan olevan suosituimpien asuinpaikkojen listalla.

Taloussanomien asuntoalueita arvioivaan asiantuntijaraatiin osallistuivat Helsingin tietokeskuksen yliaktuaari Maija Vihavainen ja erikoistutkija Markku Lankinen, ympäristöministeriön ympäristöneuvos Sauli Rouhinen, kaupunkimaantieteilijä Mari Vaattovaara, kaupunkisosiologi Matti Kortteinen, Realia Groupin toimitusjohtaja Risto Kyhälä, eläkkeellä oleva kaupunkisuunnittelija Ossian von Konow sekä Helsingin Sanomien NYT-liitteen päällikkö Ville Blåfield.

Taloussanomien mukaan kovimmassa nousussa olevat asuinalueet:

 1. Sörnäinen
 2. Vallila
 3. Hermanni
 4. Merihaka
 5. Toukola

Taloussanomien mukaan vuosina 2020-2030 arvoaan nostavat:

 1. Lauttasaari
 2. Kalasatama
 3. Espoon Tapiola

Taloussanomien mukaan suurimmat kysymysmerkit:

 1. Helsingin edustan saaret
 2. Itä-Pasila
 3. Länsi-Pasila

Taloussanomat kehottaa pitämään silmällä myös näitä:

 1. Viikki
 2. Vuosaari
 3. Porvoo
 4. Loviisa
 5. Hyvinkää
 6. Riihimäki

Kuvat: Lehtikuva

Lähde: Taloussanomat

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.