Mainos

Taloudellinen epävarmuus ei näy hääbudjetissa

Häät&Rakkaus-messuilla kävi ilmi, että häihin ollaan edelleen valmiita satsaamaan.

Keskimäärin hääparit ovat valmiita maksamaan elämänsä ehkä tärkeimmästä päivästä 5000–10 000 euroa. Vastanneista lähes joka kymmenes olisi valmis budjetoimaan häille jopa 10 000–20 000 euroa. Tämä käy ilmi TNS Gallupin tekemässä tutkimuksessa tänään päättyneillä Häät&Rakkaus-messuilla.

Kaikista vastanneista yli kolme neljästä pitää alle 10 000 euron hääbudjettia sopivana ja 40 prosenttia oli sitä mieltä, että 5000–10 000 euroa on sopiva hääbudjetti. Tämä tukee Pauliina Harjulan Helsingin yliopistolle tekemää tutkimusta (2005), jonka mukaan Suomalaisten keskimääräiset hääkustannukset ovat 7041 euroa.

Sulhasista lähes 60 prosenttia pitää sopivana hääbudjettina on 5000–10 000 euroa, eikä sen yli haluta summaa korottaa. Morsiamilla budjetin suuruus vaihtelee paljon ja 8 prosenttia olisi valmis satsaamaan elämänsä ehkä tärkeimpään juhlaan jopa 10 000–20 000 euroa.

– Häihin panostetaan vuosi vuodelta enemmän. Häistä halutaan oman näköiset ja siitä ollaan valmiita maksamaan. Häävieraiden määrä voi olla pienempi kuin aikaisemmin mutta budjettia ei pienennetä. Halutaan tarjota parasta tarkoin valikoidulle ystävä- ja sukulaisjoukolle, kommentoi päätoimittja Sari Yli-Salomäki Häät-lehdestä.

– Mahdollisen taantuman vaikutusta hääbudjettiin on vaikea ennustaa. Hämmästyttävää kyllä 1990-luvun laman aikana häihin panostettiin jopa enemmän kuin ennen lamaa. Epävarmassa yhteiskunnallisessa tilanteessa tuntuu olevan tarvetta panostaa tarjolla oleviin ilon aiheisiin, kuten lähipiirissä järjestettäviin häihin.

Häät&Rakkaus-messuilla tyytyväisiä kävijöitä

Häät&Rakkaus-tapahtuman järjestesti Suomen Messut yhteistyössä HÄÄT-lehden ja MTV3 Helmen häät.fi-sivuston kanssa lokakuuss 2008. Ensimmäistä kertaa järjestetyille Häät&Rakkaus-messuille tultiin ensisijaisesti hakemaan tietoa ja katsomaan uutuuksia ja lähes kolme neljästä kävijästä ilmoitti olevansa tyytyväinen tapahtumaan. Tapahtuman tietoiskuja seurasikin yli kolmannes kävijöistä.

Häämessujen kävijät olivat innokkaita häänäytöksen seuraajia ja upea häät.fi Fashion Show veti katsomot täyteen jokaisena messupäivänä. Häänäytöksiin tutustui yli puolet häämessujen kävijöistä.

Messuilla myös viihdyttiin pitkään; lähes 70 prosenttia messuvieraista vietti tapahtumassa yli 3 tuntia. Kävijöistä 85 prosenttia oli alle 34-vuotiaita ja yli puolet kävijöistä on tulossa tapahtumaan myös ensi vuonna.

Myös vuoden virkistävin viikonloppu veti väkeä. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettiin Terveys+Hyvä olo sekä Muoti+Kauneus-messut. Koko tapahtumakokonaisuudessa vieraili kolmen päivän aikana yli 36 000 kävijää.

Lisätietoa:
tiedottaja Sanna Laurila, p. (09) 1509 447,
sanna.laurila@finnexpo.fi, www.haatjarakkaus.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.