Mainos

Talopakettikauppiaista palvelumyyjiä

Kun uusien talojen rakentaminen ja talopakettikauppa on ollut jäissä, valmistajat ovat miettineet keinoja sen elvyttämiseksi. Lapponia House Oy on käynnistänyt koulutuksen, jonka tavoitteena on luoda tähtimyyjiä.

– Markkinat ovat muuttuneet merkittävästi. Ennen talot rakennettiin talkoilla, mutta nykyään se on menneisyyttä ihmisten muutettua suuriin asutuskeskuksiin Yhä useampi asiakas haluaa avaimet-käteen –toimituksen ja sitä varten olemme hakemassa palvelumyyjiä, jotka pystyvät palvelemaan asiakkaan tarpeita, kertoo toimitusjohtaja Jouko Riihimäki.

– Tämän hankkeen puitteissa etsimme ja koulutamme vuoden aikana noin 30 tähtimyyjäoppilasta. Koulutuksen ohessa on kilpailu, jonka pääpalkintona on 100 000 euroa.

Lapponia Building Systems Oy:n toimitusjohtaja Jari Laine painottaa kokonaisuuden hallintaa:

– Palvelumyynti on aika laaja käsite. Se vaatii palvelumyyjältä kyvyn hahmottaa kokonaisuuksia – on ymmärrettävä rakentamisprosessin kaikki osa-alueet suunnittelusta tonttikaavamääräyksiin, tekniset ratkaisut, lämmitysjärjestelmät ja paljon muuta.

Paras myyjä palkitaan 100 000 eurolla

Yhtiöstä löytyy luonnollisesti insinöörit ja tekniset asiantuntijat tueksi teknisessä puolessa. Myyjän työn jälkeen hankkeen ja sen teknisen toteutuksen ottaa haltuunsa projektipäällikkö.

Palvelumyyjäkoulutus kestää vuoden verran ja siinä tutustutaan rakentamisen jokaisen osa-alueeseen.

– Käytetään viikko perustuksen tekemiseen, toinen suunnitteluttamiseen ja pääsuunnittelijan valintaan, kolmas rakentamiseen, neljäs lämmitysjärjestelmien valintaan, ja niin edelleen, Laine kuvailee.

– Koulutus yhteistyökumppaneidemme taholta on niin ikään hyvin kattavaa.

Millainen erikoisosaaminen koulutukseen pääsemiseksi sitten tarvitaan?

– Suosimme teknistä tai kaupallista koulutusta, mutta hyvä ammattitausta riittää monesti hyvälle myyjälle, Riihimäki sanoo.

– Myyntityöhän on ollut näihin asti pakettimyyntiä, mutta nyt siinä on siirrytty kokonaisvaltaisen asumisen asiantuntijaksi. Uskommekin koulutuksen sopivan erityisen hyvin myös naisille ja toivoisimme heitä runsaasti hakijoiksi – myymään koteja ihmisille.

Vuoden kestävään koulutukseen valitaan 30 opiskelijaa ja kaikki sen läpäisseet suorittavat talomyyjän ammattitutkinnon. Sokerina pohjalla kaikkien kesken järjestetään tähtimyyjä-kilpailu, jonka voittaja saa 100 000 euroa.

Hakuaika 27.3.–14.4. 2009

Kuvat: Lapponia House Oy

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.