Seksuaaliterapeutti antaa seksielämää parantavan vinkin: "Välttää sen, ettei seksistä tule rutiininomaista"

Klitoris onkin peniksen "serkku"! 1:05
KATSO MYÖS: Klitoris onkin peniksen "serkku".

Seksistä puhuminen voi tuntua vaivaannuttavalta, minkä vuoksi siitä kannattaa tehdä tapa jo heti suhteen alussa.

Seksistä puhuminen pari- tai monisuhteessa, tai ihan vain intiimisuhteissa, ei ole kaikille aina helppoa, mutta kynnystä voi alentaa, jos tekee siitä luontevan tavan heti suhteen alussa.

Pidemmässä suhteessa ei kuitenkaan kannata tuudittautua siihen, että yksi keskustelu riittäisi ja samalla kaavalla voitaisiin mennä vuodesta toiseen.

Aina samanlaista seksiä

Väestöliiton Terapiapalveluiden erityistason seksuaaliterapeutti Marjo Viinasen mukaan on hyvä muistaa, että ihmisen seksuaalisuus on muuttuvaa ja mukautuvaa.

– Asiat, joista nautti viisi vuotta sitten, eivät välttämättä ole enää samoja asioita, mistä nauttii nyt, Viinanen sanoo.

Jos suhteen alussa on käyty keskustelu siitä, mistä osapuolet pitävät ja mikä taas tuntuu itselleen epämiellyttävältä, kannattaa kaikkien mieltymykset päivittää aika ajoin.

– Sillä myös välttää sen, ettei seksistä tule rutiininomaista, joka toistuu aina samalla tavalla ja siitä lähtee leikkisyys ja ilo. Kyllähän siinä moni kyllästyy ja kaipaa vaihtelua, jos seksi on aina samanlaista, että viisi minuuttia näin, käännytään ympäri ja sitten kolme minuuttia noin.

Terapia voi auttaa sanoittamaan omaa kokeilunhalua, muttei aivopestä ketään

Seksuaaliterapia voi auttaa keskusteluissa toimimalla puolueettomana maaperänä, mutta terapian tavoitteena tai lopputulemana ei ole ylipuhua ketään tekemään jotakin, mitä hän ei todellakaan halua tehdä.

– Jos toinen tykkää jostain sellaisesta, mikä tuntuu itsestään todella vastenmieliseltä, niin ei ole tarkoituskaan, että jotkut tulisivat seksuaaliterapiaan ja toinen sanoisi, että haluaa todella paljon anaaliseksiä ja toinen sanoo, että en todellakaan halua, Viinanen sanoo.

Sen sijaan keskustelu voi auttaa löytämään muita tapoja harjoittaa seksuaalisuutta suhteessa tai ylipäätään auttaa avaamaan, mitä esimerkiksi juuri anaaliseksi kummankin mielessä tarkoittaa.

– Jos asioista keskustellaan vain otsikkotasolla, eikä avata ajatusta enempää, voi olla, että syntyy väärinymmärryksiä.

Toki tarkemmankin keskustelun jälkeen reaktio voi olla, ettei toinen halua kokeilla jotakin ja sitä päätöstä kaikkien pitää kunnioittaa.

– Toistelen aina asiakkailleni sitä, että ei tarvitse suostua huonoon seksiin tai harrastaa sitä, jos ei tee mieli tai ei halua. Toisen mieliksi ei pidä suostua. Se harvemmin luo hirveän hyviä kokemuksia, vaan päinvastoin voi tuoda olon, että rajoja ylitetään.

Katso myös: Tämä seksitapa on yhtä "normaali" kuin penis-emätinyhdyntä

Tämä seksitapa on yhtä "normaali" kuin penis-emätinyhdyntä 1:47
Seksuaalineuvoja Joonas Pesosen mukaan miehet saattavat pelätä naurunalaiseksi joutumista, jos ehdottavat kumppanilleen tätä tiettyä seksitapaa.

Lue myös:

    Uusimmat