Tällainen uimapuku hoikentaa juuri sinun vartalotyyppiäsi!

Tänä päivänä markkinoilla on valtavasti uimapukuja, joiden joukosta usean on vaikea tehdä valintoja. Oikeita neuvoja noudattamalla jokainen voi kuitenkin löytää helposti uima-asun – oli se sitten uimapuku tai bikinit – jotka kadottavat parhaimmillaan vyötäröltä muutaman kilon!

MTV Lifestyle pukeutumisvalmentaja Kikka SepältäDress you up-yrityksestä, kuinka kuka tahansa voi korostaa vartalonsa parhaita puolia ja pudottaa muutaman kilon – yksinomaan oikean uima-asuvalinnan avulla. Poimi Sepän vinkit ja näytä entistä upeammalta uimarannalla!

Ensialkuun Seppä muistuttaa, että tärkeintä uimapuvun tai bikinien valitsemisessa on ehdottomasti laatu. Uima-asu on koetuksella niin auringon kuin merivedenkin vuoksi ja tästä syystä laatuvaatimus on ensisijaisen tärkeä uima-asuvalintaa tehtäessä.

– Uimapuvun on tärkeää olla laadukas. Huonolaatuinen uimapuku venähtää vedessä ja pesuissa helposti, Seppä toteaa.

H-vartalo

Silloin kun hartiat ja takapuoli ovat likimain yhtä leveät, eikä vyötärölinja ole selkeä, puhutaan H-vartalomallista. H-vartalomalli antaa vapaat kädet uimapuvun valintaan.

– H-vartaloiselle sopivat yhtä hyvin kaikki bikini- ja uimapukumallit, Seppä kertoo.

A-vartalo

Kun rinnat ovat pienet, mutta lantiota löytyy, puhutaan A-vartalomallista. Tämän vartalotyypin parhaat puolet tulevat esiin silloin, kun uima-asun yläosaan haetaan erityistä volyymiä.

– A-vartaloiselle hyvin maltillinen yksivärinen alaosa ilman kuvioita on usein toimivin. On hyvä pitää mielessä, että suuret kuviot tuovat näyttävyyttä rinnan alueelle. A-vartaloisen ei tarvitse pelätä toppauksia ja täytteitä uima-asuissa, Seppä vinkkaa.

Y-vartalo

Leveät hartiat ja kapea takapuoli ovat tavanomaisesti Y-vartalon merkkejä. Sporttinen ja joskus miehekkääksikin tituleerattu Y-vartalo hoikistuu ja tasapainottuu silloin kun huomiota pyritään viemään uima-asulla pois olkapäistä ja kohti takapuolta.

– Suosittelisin halterneck-kiinnitystä kaulaan, koska se kaventaa ylävartaloa ja hartialinjaa ja tuo kivan sporttisen fiiliksen. Y-vartaloisella on usein melko littana ja kapea takapuoli ja siksi Y-vartaloisen on myös hyvä käyttää vaakakuviota alaosassa ja madallettua vyötärölinjaa. Vaakalinja tuo vähän muotoa takapuoleen, Seppä neuvoo.

O-vartalo

Keskivartalolle kertyneet kilot muokkaavat usein vartalon O-malliksi. Tällöin epäsymmetriset kuviot saavat kantajansa näyttämään entistä upeammalta uima-asussa.

– Etenkin uimapukua suosivien kannattaa valita uimapukumalli, jossa keskivartalon kohdalla on epäsymmetrisiä kuviota, rypytystä tai laskoksia vatsan kohdalla. Nämä muodot häivyttävät keskivartalon runsautta ja tuovat esiin vartalomallin parhaat puolet, Seppä neuvoo.

X-vartalo

Kun puhutaan X-vartalosta, tarkoitetaan perinteistä tiimalasivartaloa. Kapea vyötärö ja ylväät rinnat näyttävät upealta uima-asussa, joka korostaa tiimalasivartalon muotoja entisestään.

– X-vartalosta vaan kaikki muodot esiin! Ensimmäiseksi ajattelin, että X-vartaloiselle sopisi tänä kesänä erityisen hyvin 50-luvun uimapuku, jossa rintoja on vielä vähän nostettu ja alaosaksi valitsisin joko selkeästi matalamman tai korkeamman housumallin korostamaan vyötäröä entisestään, Seppä vinkkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja