Mainos

Tällainen uimapuku hoikentaa juuri sinun vartalotyyppiäsi!

Tänä päivänä markkinoilla on valtavasti uimapukuja, joiden joukosta usean on vaikea tehdä valintoja. Oikeita neuvoja noudattamalla jokainen voi kuitenkin löytää helposti uima-asun – oli se sitten uimapuku tai bikinit – jotka kadottavat parhaimmillaan vyötäröltä muutaman kilon!

MTV Lifestyle pukeutumisvalmentaja Kikka SepältäDress you up-yrityksestä, kuinka kuka tahansa voi korostaa vartalonsa parhaita puolia ja pudottaa muutaman kilon – yksinomaan oikean uima-asuvalinnan avulla. Poimi Sepän vinkit ja näytä entistä upeammalta uimarannalla!

Ensialkuun Seppä muistuttaa, että tärkeintä uimapuvun tai bikinien valitsemisessa on ehdottomasti laatu. Uima-asu on koetuksella niin auringon kuin merivedenkin vuoksi ja tästä syystä laatuvaatimus on ensisijaisen tärkeä uima-asuvalintaa tehtäessä.

– Uimapuvun on tärkeää olla laadukas. Huonolaatuinen uimapuku venähtää vedessä ja pesuissa helposti, Seppä toteaa.

H-vartalo

Silloin kun hartiat ja takapuoli ovat likimain yhtä leveät, eikä vyötärölinja ole selkeä, puhutaan H-vartalomallista. H-vartalomalli antaa vapaat kädet uimapuvun valintaan.

– H-vartaloiselle sopivat yhtä hyvin kaikki bikini- ja uimapukumallit, Seppä kertoo.

A-vartalo

Kun rinnat ovat pienet, mutta lantiota löytyy, puhutaan A-vartalomallista. Tämän vartalotyypin parhaat puolet tulevat esiin silloin, kun uima-asun yläosaan haetaan erityistä volyymiä.

– A-vartaloiselle hyvin maltillinen yksivärinen alaosa ilman kuvioita on usein toimivin. On hyvä pitää mielessä, että suuret kuviot tuovat näyttävyyttä rinnan alueelle. A-vartaloisen ei tarvitse pelätä toppauksia ja täytteitä uima-asuissa, Seppä vinkkaa.

Y-vartalo

Leveät hartiat ja kapea takapuoli ovat tavanomaisesti Y-vartalon merkkejä. Sporttinen ja joskus miehekkääksikin tituleerattu Y-vartalo hoikistuu ja tasapainottuu silloin kun huomiota pyritään viemään uima-asulla pois olkapäistä ja kohti takapuolta.

– Suosittelisin halterneck-kiinnitystä kaulaan, koska se kaventaa ylävartaloa ja hartialinjaa ja tuo kivan sporttisen fiiliksen. Y-vartaloisella on usein melko littana ja kapea takapuoli ja siksi Y-vartaloisen on myös hyvä käyttää vaakakuviota alaosassa ja madallettua vyötärölinjaa. Vaakalinja tuo vähän muotoa takapuoleen, Seppä neuvoo.

O-vartalo

Keskivartalolle kertyneet kilot muokkaavat usein vartalon O-malliksi. Tällöin epäsymmetriset kuviot saavat kantajansa näyttämään entistä upeammalta uima-asussa.

– Etenkin uimapukua suosivien kannattaa valita uimapukumalli, jossa keskivartalon kohdalla on epäsymmetrisiä kuviota, rypytystä tai laskoksia vatsan kohdalla. Nämä muodot häivyttävät keskivartalon runsautta ja tuovat esiin vartalomallin parhaat puolet, Seppä neuvoo.

X-vartalo

Kun puhutaan X-vartalosta, tarkoitetaan perinteistä tiimalasivartaloa. Kapea vyötärö ja ylväät rinnat näyttävät upealta uima-asussa, joka korostaa tiimalasivartalon muotoja entisestään.

– X-vartalosta vaan kaikki muodot esiin! Ensimmäiseksi ajattelin, että X-vartaloiselle sopisi tänä kesänä erityisen hyvin 50-luvun uimapuku, jossa rintoja on vielä vähän nostettu ja alaosaksi valitsisin joko selkeästi matalamman tai korkeamman housumallin korostamaan vyötäröä entisestään, Seppä vinkkaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja