Mainos

Tällainen työpaikka on Scandinavian Hunks

Scandinavian Hunks juhlii ensi vuonna 10-vuotista taivaltaan. Harva tulee ajatelleeksi, että showtanssiryhmä on vaativa työpaikka, joka edellyttää paitsi ulkonäköä, myös kykyä selvitä kiperistä tilanteista.

Scandinavian Hunks -showtanssiryhmä on toiminut Suomessa jo yhdeksän vuotta. Vuosien varrella Hunkseista on muodostunut taitava tanssiryhmä ja työpaikka monelle nuorelle miehelle. Tällä hetkellä Scandinavian Hunks työllistää 18 miestä. Työhaastatteluun pääsee casting-tilaisuuden kautta, joita järjestetään aika ajoin.

– Lisäksi kutsumme haastatteluihin lupaavilta vaikuttavia tyyppejä, jotka ovat lähettäneet meille työhakemuksen, Scandinavian Hunksien perustajajäseniin kuuluva Petri "Mauno" Ahonen kertoo.

Showryhmään työllistyminen on monivaiheinen prosessi. Ehdokkaan on selviydyttävä niin tanssitreeneistä kuin koeajastakin, jonka aikana testataan muun muassa, sopeutuuko mies ryhmään. Hakuaika kestää kaikkiaan neljä kuukautta.

Scandinavian Hunks opettaa kohtaamaan ihmisiä

Harva tulee ajatelleeksi, että Scandinavian Hunks on tosiasiassa vaativa työpaikka.

– Meillä on useita kriteereitä. Miehen pitää olla edustavan näköinen, urheilullinen ja rytmi- tai tanssitaitoinen. Lisäksi miehen pitää tulla toimeen ryhmässä ja olla paineensietokykyinen, mukava ja sosiaalinen, Scandinavian Hunksien perustajajäseniin kuuluva Samuli Järvinen kertoo.

Sosiaalisuus ei tarkoita vain kaunopuheita, sillä miehet joutuvat toisinaan myös hankaliin tilanteisiin, joissa sovittelutaito on paikallaan.

– Usein ihminen odottaa, että kun hän on itse negatiivinen, vastapuoli puolustautuu. Mutta kun toinen ei jaksakaan puolustautua, tilanne raukeaa, Mauno kertoo.

Työskenteleminen Scandinavian Hunkseissa on opettanut Maunolle vuosien varrella paljon ihmisistä.

– Nykyään tiedän, kuinka kohdata vaikeitakin ihmisiä. Tiedän miten ihmisen negatiivisen mielikuvan saa kääntymään päälaelleen niin, että meidän kanssaan puhuttuaan hän ajatteleekin, että nuo ovat hyviä tyyppejä, Samuli sanoo.

Ryhmähenki on kaiken a ja o

Scandinavian Hunkseissa työskennellään Maunon arvion mukaan keskimäärin viitisen vuotta kerrallaan. Tämä on pitkä aika työpaikassa, jossa paineensietokyky on tarpeen. Pitkät työmatkat ja unenpuute ovat työn huonoja puolia.

Ryhmähengen täytyy pysyä hyvänä kaikissa tilanteissa. Scandinavian Hunkseissa tehdään aktiivisesti töitä työpaikkailmapiirin hyväksi.

– Haluamme aina tietää epäkohdista. Siksi käymme aika paljon keskusteluja kundien kanssa. Lisäksi olemme aloittaneet yhdessä salibandyn pelaamisen. On kiva että porukat näkevät toisiaan muutenkin kuin keikoilla, Mauno kertoo.

Teksti: MTV3/Helmi, Maarit Rasi

Kuvat: Scandinavian Hunks

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.