Tällainen keittiö on asunnon ostajan unelma

Hyvin sisustettu ja suunniteltu keittiö voi kohottaa asuntosi arvoa dramaattisesti. Keittiö onkin paras mahdollinen paikka, johon voit investoida rahaa ennen asuntosi myymistä. Jujuna on sisällyttää keittiöön ne asiat, jotka suurin osa sinne todella haluaa.

Keittiön hienostunut ja hyvä kalustus vetää puoleensa kodin ostajia kuin hunaja kärpäsiä. Keittiön kalustusta mietittäessä on hyvä kiinnittää huomiota neljään pääkohtaan: laatuun, symmetriaan, väriin sekä pohjapiirrustukseen. Nämä neljä elementtiä kuntoon hoitamalla saat erittäin todennäköisesti suuremman hinnan asunnostasi.

Panosta laatuun

Keittiössä olevien laatikoiden lukumäärä ei ole yhtä tärkeä kuin se, kuinka laadukkaita ja tilavia ne ovat. Valitse keittiöön siis laadukkaita vetolaatikoita, tai budjetin puitteissa voit myös kokeilla keittiöösi räätälöityjä säilytysratkaisuja. Ei kuitenkaan kannata innostua liikaa keittiön säilytystilojen tuunauksessa, sillä et kuitenkaan saa hankkimiasi tavaroita itsellesi, mikäli myyt asunnon.

Myös keittiön symmetria on olennainen osa ostopäätöksen muodostumista, sillä ihmissilmä kiinnittää automaattisesti huomiota keittiön väreihin ja sommitteluun. Pidä siis linjat ja värit yksinkertaisina asuntoa myyntiin remontoidessasi, sillä yksinkertaisuus ja hienostuneisuus ovat avainsanoja onnistuneisiin asuntokauppoihin.

Valkoinen on varma valinta

Useat asuntoja katselevat toivovat keittiöltään avaruutta, tilaa sekä riittävän hyvää valaistusta. Mikäli aiot maalata keittiösi seinät ennen asunnon myyntiä, on hyvä värivalinta valkoinen – ja mikäli uudet asukkaat eivät väristä piittaa, heillä on ainakin mahdollisuus maalata sen päälle jotakin toista väriä käyttäen.

Asuntomarkkinoiden kasvava trendi on myös tilojen monikäyttöisyys ja avaruus. Mikäli siis remontoit myytävää keittiötäsi, tee siitä manhdollisimman ilmava sekä tilava, jotta uusilla asukkailla olisi mahdollisuus esimerkiksi kokata ja vahtia lapsia samanaikaisesti.

Teksti: Jokakoti
Lähde. Houzz.com
Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat