Taivaallisia kauneudenhoitovinkkejä

Kauneudessa, ihon kunnossa ja esimerkiksi makeanhimossa kuukauden kaikki päivät eivät ole samanlaisia - sen tietävät kaikki naiset. Monet tekijät, kuten hormonit, stressi, ravinto ja elämäntavat vaikuttavat meihin. Myös kuun eri vaiheet - yllättävää kyllä - vaikuttavat ihoon ja ulkonäköön. Jos harkitset vaikka hiustenvärjäystä tai ihokarvojen poistoa, vilkaise ensin kalenteriin tai suoraan taivaalle!

Kuun vaiheilla tarkoitetaan sitä, kuinka paljon auringon valaisemasta kuusta näkyy maahan.

Uusikuu on kuun vaihe, jolloin kuu on kokonaan pimeä. Tämä on sopiva aika esimerkiksi kulmakarvojen nyppimiseen, ihokarvojen poistoon tai vaikkapa hammaslääkärillä käyntiin, sillä uudenkuun aikaan kipukynnys on korkeimmillaan.

Nouseeko ihollesi epäpuhtauksia, vaikkei olekaan se aika kuukaudesta? Uusikuu edistää ihon puhdistumista ja kuona-aineiden eritystä. Tämä on hyvää aikaa mennä puhdistavaan kasvohoitoon. Uusikuu on myös paras aika aloittaa uusia projekteja tai vaikkapa uusi liikuntaharrastus!

Vähenevä kuu on kuun vaihe, jolloin kuu muistuttaa C-kirjainta, kuun oikea puoli näyttää "kutistuvan". Tämä on hyvä ajankohta aloittaa dieetti tai poistaa selluliittia, sillä vähenevä kuu edistää nesteiden ja myrkkyjen poistumista elimistöstä.

Kipukynnys alhaisimmillaan

Kasvava kuu muistuttaa D-kirjainta, jolloin kuun vasen puoli ikään kuin "kasvaa". Tämä on aikaa, jolloin iho on erityisen vastaanottavainen. Ravitsevat voiteet, seerumit ja kasvonaamiot vaikuttavat tavallista tehokkaammin. Myös ravintoaineet imeytyvät kehoon helpommin ja paino saattaa nousta tavallista herkemmin kasvavan kuun aikaan.

Täysikuu on monissa uskomuksissa ja tarinoissa mystistä aikaa. Täysikuu yhdistetään unettomuuteen, kuuhulluuteen ja kaikenlaisiin kummajaisiin ihmissusista alkaen.

Ihon kannalta kipukynnys on alhaisimmillaan täydenkuun aikaan, joten esimerkiksi bikinirajan vahaukseen ajankohta ei ole otollinen. Hiukset sen sijaan kannattaa värjätä tai sävyttää täysikuun aikaan - värjäystuloksesta tulee todennäköisesti kestävämpi ja hiuksista kiiltävämmät. Täysikuu on myös hyvää aikaa käydä hemmotteluhoidoissa kuten hieronnassa, mutta ei puhdistavissa hoidoissa.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat