Mainos

Taiturimainen liigatähti tekee Leijona-debyytin, NHL-tavoite mielessä – "Viime vuodet ovat menneet hyvin"

6:34

Leijonien riveissä Kärppien hyökkääjä Ville Leskinen tekee A-maajoukkuedebyyttinsä lauantaina, kun Suomi kohtaa Karjala-turnauksessa Tshekin. Leskinen loisti viime kaudella Kärpissä, eikä tahti ole hyytynyt tänä vuonna. Taiturimainen hyökkääjä on nyt hyvässä näyttöpaikassa.

Leskinen, 24, oli viime kaudella isossa roolissa, kun Kärpät marssi Suomen mestariksi. Leskinen nakutti runkosarjassa 49 ottelussa tehot 23+22=45. Tahti jatkui kovana myös pudotuspeleissä, kun 17 ottelussa Leskiselle merkattiin 11 (1+10) tehopistettä.

Leskinen päätti jatkaa Oulussa onnistuneen kauden jälkeen. Syksyn aikana 20 runkosarjaottelussa hänelle on merkattu tehot 7+9=16.

Vahvat otteet johtivat myös A-maajoukkuekutsuun, kun Leskinen nimettiin Leijonien Karjala-turnausjoukkueeseen.

– Jos paria viimeistä vuotta katsoo, niin ei se kutsu ehkä tullut niin yllätyksenä. Ehkä sitä on vähän odottanut, että se tulisi. Hieno juttu, että pääsee tekemään kotiturnauksessa debyytin. Se on vähän extrajuttu vielä, että saa Suomessa pelata maajoukkuepelejä, Leskinen miettii MTV Sportille.

Leskinen itse ei myönnä jännittävänsä vielä maajoukkuedebyyttiä.

– Ei vielä, mutta jos sitä sitten huomenna tulee, niin jo siitä voisi saada virtaa. Yritän pitää pelin kuitenkin rentona.

– Peli on varmasti astetta tai kahta kovempaa kuin Liigassa. Siistiä lähteä katsomaan, että miten tuolla pärjää. Uskon, että kaikki menee ihan hyvin, Leskinen miettii.

Karjala-turnaus on samalla iso näyttöpaikka. Viime vuosina Leijonien kautta on marssittu suoraan NHL:ään, minkä myös Leskinen tietää.

– Jos täällä pelaa hyvin, niin varmasti saa näkyvyyttä ympäri maailmaa. Se on myös tässä tavoitteena, että pelit menisivät hyvin. Sitä kautta voisi saada ponnahduslautaa vähän muuallekin kuin Suomen sarjoihin.

Niin, mitkä ne henkilökohtaiset tavoitteet ovat tällä hetkellä?

– Nyt nämä pari viimeisintä vuotta Liigassa ovat menneet hyvin. Ulkomailla on tavoitteet, mutta se on myös vähän itsestä kiinni, että mikä se sarja sitten on. Totta kai tavoittelee mahdollisimman korkealle. Varmasti kaikki haaveilevat ja unelmoivat NHL:stä. Sama juttu itsellänikin. Sen näkee sitten, että onko sinne asiaa, Leskinen pohtii.

Kasvanut persoonana

Kesällä Leskinen sai Kärpissä kunniatehtävän, kun hänet nimitettiin mukaan joukkueen kapteenistoon. Leskinen on hyvin itsekriittinen, kun hän miettii sitä, miten hän on onnistunut tehtävässä alkukauden aikana.

– Täytyy myöntää, että en ole ihan joka ilta johtanut esimerkillä jäällä. Peli on kuitenkin parantunut viikko viikolta. Toivottavasti paranee entisestään, että joku voisi ottaa mallia.

Kärppien päävalmentaja ja Leijonissa apuvalmentajana toimiva Mikko Manner on sen sijaan nähnyt kehitystä Leskisen otteissa ja olemuksessa.

– Hänelle on tullut vastuullisuutta ja hänestä on tullut sellainen henkilö, joka ei ajattele pelkästään oman napansa kautta. Hän on pystynyt kehittämään itsestään paremman pelaaja. Hän suhtautuu asioihin niin, ettei hän ole enää mikään joukkueen keltanokka, jota vedetään perässä. Hän on siinä iässä, että hän näyttää sitä pelillistä vastuuta, Manner käy läpi ja jatkaa:

– Siitä olen eniten ylpeä hänen kohdalla, että hän on aina halunnut tehdä pisteitä ja hän on aina rakastanut ratkaisupelaajana olemista. Se on hänen ylivoimaisesti isoin vahvuus. Hän on viime aikoina löytänyt sitä, että jos oma peli ei tunnu välttämättä hyvältä, niin hän on pystynyt käsittelemään sitä tilannetta. Hän ei ole heti tuskastunut, jos kaikki ei mene niin kuin hän toivoo. Leskisellä viimeiset kolme peliä Kärppä-paidassa ovat olleet erinomaisia. Sitä kautta hän on tuonut sitä luisteluvoimaa ja kiekollisen pelin taitoa kehiin, mikä hänellä on huippuluokkaa.

Lauantaina, Leijona-debyytissä, Manner odottaa Leskiseltä juuri sitä, mikä on taitavan hyökkääjän ydinjuttu.

– Toivon, että sieltä näkyy sellainen kaksinkamppailukovuus ja kiekossa pysymisen taito. Niitä asioita, missä hän on hyvä, että hän toisi ne rohkeasti Leijonien käyttöön. Toivon sitä, että hän pelaisi sellaisia vaihtoja, että hänellä riittäisi liike kohtaamaan vastustajan, joka on kovempi kuin Liigassa, Manner listaa.

Leijonien ja Tshekin ottelu alkaa lauantaina kello 17.30. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja