Taikinoitua poronfileetä, rosmariinijuureksia ja mustaherukkakastiketta

10 annosta

  • Ainekset:
  • 1,5 kg poronfileetä
  • suolaa ja pippuria
  • 3 rasiaa herkkusieniä
  • 2 sipuli
  • voita paistamiseen
  • 2 pkt voitaikinaa
  • 1 kananmuna voitelemiseen
  • mustaherukkakastike:
  • 3 salottisipulia
  • voita kuullottamiseen
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 dl mustaherukoita
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 dl kana- tai lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • suolaa, pippuria ja sokeria
  • maissijauhoja suurustamiseen
  • rosmariinijuurekset:
  • 8 porkkanaa
  • 3 palsternakkaa
  • 15 pikkusipulia
  • 6 oksaa rosmariinia
  • 2 valkosipulia
  • voita
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl siirappia

Valmistusohje

Poronfileet:

Silppua sipuli ja viipaloi herkkusienet. Kuullota ne voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota pannulla nopeasti väri myös fileisiin ja hiero pintaan suolaa ja pippuria. Kauli sulanut voitaikina levyiksi. Levitä sienitäytettä levyille, nosta päälle filee ja kääri paketiksi niin että sauma tulee alapuolelle. Voitele pinta kananmunalla ja paista 225 C (tavallinen uuni) tai 200 (kiertoilma) uunissa n. 15. Tarjoile heti.

Mustaherukkakastike:

Silppua salottisipuli ja kuullota voissa. Lisää sokeri kasariin ja paahda ruskeaksi kokoajan sekoittaen. Sekoita joukkoon mustaherukat. Kun marjat ovat pehmenneet, lisää valkoviinietikka. Keitä hetki ja lisää punaviini ja kana- tai lihaliemi. Kiehauta ja keitä vielä hetki. Soseuta seos sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa ja siivilöi kastike. Sekoita kastikkeeseen pari ruokalusikallista voita. Suurusta tarvittaessa maissijauhoilla. Tarkista maku. Koristele kastike muutamalla mustaherukalla.

Rosmariinijuurekset:

Paloittele juurekset ja kuori valkosipulinkynnet. Kuullota rosmariinilla maustetussa voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja siirapilla. Kaada uunivuokaan ja laita uunin alaosaan muhimaan poronfileiden kanssa. Juurekset paranevat hautuessaan mutta ovat valmiita syötäviksi n. ½ tunnissa.

Lue myös:

    Uusimmat