Taikapeili 1990-luvun hurjasta suosiostaan: "Olihan se pelottavaa, kun turva-aidat kaatuivat"

Retrovartti: Taikapeili 15:26

Taikapeilin Nina Tapio ja Hanna-Riikka Siitonen vierailivat Huomenta Suomen Retrovartti-osuudessa.

Helmikuussa uutisoitiin 1990-luvulla suosiota niittäneen Taikapeilin palaavan takaisin keikkalavoille. Nina Tapion, 45, ja Hanna-Riikka Siitosen, 46, muodostama duo keikkailee kesällä eri puolilla Suomea.

Taikapeilin esikoisalbumi Suuri salaisuus julkaistiin vuonna 1994. Tapio ja Siitonen vierailivat tänään perjantaina 21. huhtikuuta 2017 Huomenta Suomessa.

– Hauskat muistot liittyvät siihen, kun mentiin juhannuskeikoille helikopterilla. Silloin meillä oli kolme keikkaa saman päivän aikaan. Se oli myös pelottavaa, kun turva-aidat kaatuivat ja lapsilaumat lähestyivät, Nina Tapio muistelee haastattelussa.

– Sitä opetteli kävelemään kaduilla niin, että vaihtoi puolta, kun nuorempia ihmisiä lähestyi, jotta ei tarvitsisi joka kadunkulmassa pysähtyä juttelemaan ja jakamaan nimikirjoituksia.

Hanna-Riikka Siitonen toteaa kaksikon kasvaneen jo niin isoiksi, etteivät he enää pelkää mitään.

– Silloin ei ollut vielä kännykkäkameroita. Onneksi. Siitä kaikki meidän ikäpolven ihmiset ovat kiitollisia, Siitonen naurahtaa.

Taikapeilin tunnetuimpia hittejä ovat Jos sulla on toinen, cover-versio Mamba-kappaleesta Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä, Seuraa johtajaa ja Nyt kun nähdään taas (Moi!).

Katso Taikapeilin haastattelu Huomenta Suomen Retrovartissa artikkelin alussa.

Lue myös:

    Uusimmat