Mainos

Tähtivieraana Viivi Avellan

Toimittaja Viivi Avellan viihtyi ruutukasvona vuosikaudet, kunnes päätti siirtyä taka-alalle. Enää hän ei kaipaa televisioon, vaan vakuuttaa kypsyneensä ja rauhoittuneensa iän myötä. Esiintymishalua ei kuitenkaan ole täysin tukahdutettu, sen paljastaa Viivin tähtikartta.

Toimittaja Viivi Avellan kääntää yhä päitä kaupungilla liikkuessaan, vaikka hänen viimeisimmästä tv-pestistään on aikaa jo pian pari vuotta – siis pieni ikuisuus televisiomaailmassa. Ohikulkijat katselevat uteliaasti urheiluautostaan nousevaa Viiviä, joka touhottaa kahden mäyräkoiransa taluttimien kanssa. Koirat Escobar ja Viljo saavat emäntänsä jakamattoman huomion.

Viivi Avellan on saapunut astrologi Merja Hirvisaaren pakeille, sillä tarkoituksena on luodata Viivin persoonaa ja tulevaisuutta tähtikartan avulla. Analyysi kiinnostaa Viiviä, sillä hän sanoo pitävänsä itseään tyypillisenä Kaksosena.

– Tai oikeastaan olen äärimmäisen Kaksonen, siis eläväinen ja sosiaalinen. Kaksoset muistuttavat usein kolibreja, jotka eivät kauaa pysy yhdessä paikassa. Olenkin huomannut, että media-alalla työskentelee paljon Kaksosia.

Iso inventaario

Eloisaksi ja sosiaaliseksi tunnustautuva Viivi sanoo rauhoittuneensa viime vuosien aikana. Kuuluisa kolmenkympin kriisi on mullistanut hänen ajatusmaailmaansa.

– Kyllä se oli kriisin paikka. Piti tehdä suuri inventaario elämästään, mitä on saanut aikaiseksi, mitä pitää vielä tehdä ja mitä muut odottavat minun tekevän, kesäkuun alussa 31 vuotta täyttävä Viivi pohtii.

Hän sanoo tuntevansa harteillaan etenkin muiden odotukset ja toiveet.

– Vanhemmat ja isovanhemmat kyselevät yhä useammin, milloin minun ja Akin häitä tanssitaan ja milloin kenties haluaisimme lapsia. Vaikeita kysymyksiä! Tunnen kyllä rauhoittuneeni ja kaipaavani nyt nuoruudesta tuttuja puuhia, kuten marjastusta ja kalastusta. Nuorempana ajattelin, että kolmekymppinen on jo ikäloppu, mutta nyt nelikymppisyyskään ei enää hirvitä, Viivi pohtii.

Onnen suosikki

Merja Hirvisaaren ja Viivi Avellanin tähtikartta-analyysi osoittautuu hämmästyttäväksi kokemukseksi molemmille osapuolille – etenkin analyysin syvyydestä yllättyneelle Viiville. Kaksosten merkeissä syntynyt Viivi paljastuu analyysissä todelliseksi tähtien lemmikiksi.

– Viivin tähtikartassa on runsaasti onnen elementtejä. Vahvin niistä on Jupiterin ja Auringon yhtymä, joka on niin harvinainen ja haluttu onnenkantamoinen, että monet kiinalaisvanhemmat vain haaveilevat lapsensa syntyvän niin suotuisana ajankohtana. Sen lisäksi hänellä on muitakin suotuisia aspekteja. Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että Viivi on syntynyt paitsi onnellisten tähtien alla, myös kultalusikka suussa!

Viiviä itseään analyysi luonnollisesti ilahduttaa, etenkin kun Merja rohkaisee Viiviä yhteiskunnallisen vaikuttamisen tielle. Merja näkee tähtikartasta Viiville runsaasti vaikuttamisen mahdollisuuksia, kansainvälisiä sellaisia, kunhan Viivi vain valitsee asiansa, jonka puolesta taistella.

– Ihanaa kuulla, olenkin aina miettinyt, miksi yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat minua niin suuresti. En kuitenkaan aio heti pirauttaa Zyskowiczin Benille, että tulen sittenkin mukaan, mutta asiaa pitää ehdottomasti pohtia.

Kaksin verroin Kaksonen

Viivin tähtikartta paljastaa myös sen, miksi hän kokee itsensä niin äärimmäiseksi Kaksoseksi. Viivi on kaksinkertainen Kaksonen, siis myös nousumerkiltään, ja se vain korostaa hänen kaksijakoista persoonaansa.

– Tulkitsen tämän voimakkaan kaksosuuden niin, että Viivi on syntynyt toteuttamaan kutsumustaan, mitä se sitten onkin. Toisaalta se vaikuttaa myös niin, että kaksosmaiset ominaisuudet vain korostuvat hänessä. Kaksosille on tyypillistä se, että he ovat välillä enkeleitä, välillä paholaisia. He osaavat olla rakastettavia, herttaisia ja mukavia, mutta myös loukata toista ilkeydellään arimpaan kohtaan. Viivissä tämä kaikki näkyy siis kaksinkertaisena, Merja Hirvisaari selittää.

Viivi nyökyttelee Merjan analyysille – tuttua on. Viivin mukaan tilanteita kärjistää usein vielä se, että myös hänen avopuolisonsa Aki Seeck on Kaksonen.

– Meillä rakastetaan ja riidellään rajusti, ja tunnelma saattaa muuttua yks kaks, Viivi kuvailee.

Kahden Kaksosen liitto voikin vaikuttaa myrskyisältä, mutta Merja luonnehtii yhdistelmää onnistuneeksi.

– Kaksi samaa elementtiä muodostaa aina harmonisen kokonaisuuden, jossa kumpikin kykenee ymmärtämään toisiaan. Etenkin tässä yhdistelmässä on hyvä, että olipa puolisosta esillä sitten enkeli tai paholainen, toinen tunnistaa tilanteen ja voi maksaa samalla mitalla takaisin, Merja naurahtaa.

Tartu tilaisuuteen

Lehtikuva

Tuleva kesä on Merja Hirvisaaren mukaan oppimisen aikaa kaikille Kaksosille.

– Kaksosilla on nyt opittavaa. Moni on saattanut viime aikoina kapinoida esimiehensä luovuutta rajoittavia sääntöjä vastaan. Kun riidat ovat ohi, on tähtisateen vuoro. Se tarjoaa mahdollisuuden toisensa perään, ja tällöin on tärkeintä tarttua vain yhteen. Jos ei keskity ja valitse, onnenaiheet saattavat karata käsistä. Myös kaikenlaiset itsensä kehittämisen tilaisuudet, kuten vaikka kielikurssit, kannattaa nyt käyttää hyväkseen, Merja Hirvisaari neuvoo.

Viivi Avellanille kesä merkitsee työskentelyä ja lomailua sopivassa suhteessa. Ruututyöt jättänyt Viivi ei kaipaa enää päivittäiseen televisiotyöhön, mutta paljastaa suostuneensa tosi-tv:n kosiskeluun.

– Minua on pyydetty mukaan moniin tv-ohjelmiin, viimeksi Tanssii tähtien kanssa –kisaan. En ole aiemmin tarjouksiin tarttunut, mutta nyt tulin toisiin ajatuksiin. Törmäsin niin mielenkiintoiseen ohjelmaideaan, että minua nähdään televisiossa taas ensi syksynä. Sen verran voin ohjelmasta kertoa, että minut tullaan näkemään naturellina ja henkisesti alasti, Viivi paljastaa.

Analyysin jälkeen Viivi luotsaa touhukkaat koiransa urheiluauton takapenkille ja ujuttaa sinisen salaman ahtaasta välistä tielle. Aivan niin rauhoittunut Viivi ei vielä taida olla, että ajaisi perhemallin Volvoa tai vaikka Opelia?

Teksti: Marjo Tiitto

Kuvat: Marjo Tiitto ja Lehtikuva

Kuuntele myös haastattelu!Osa1Osa2

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.