Taas yksi hyvä syy juoda vettä! Riittämätön vedenjuonti voi pilata seksielämäsi

Kutina, kuivuus ja punoitus alapäässä voivat johtua riittämättömästä veden juonnista.

”Juo enemmän vettä” on taatusti kaikkein yleisin neuvo, jonka lääkärit ihmisille antavat. Veden juomisen tiedetään parantavan niin ihon kuntoa, suoliston toimintaa kuin immuunijärjestelmääkin. Vaikka veden juomisen tärkeys tiedostetaan, tästä huolimatta moni meistä juo sitä aivan liian vähän.

Tämän luettuasi asiaan saattaa kuitenkin tulla muutos. Veden juomisen on nimittäin todettu olevan vain ja ainoastaan hyvä asia seksielämääsi ja vaginasi terveyttä ajatellen.

Tasapaino järkkyy hyvin helposti

Naisten terveyteen perehtyneen asiantuntijan Sherry A. Rossin mukaan terve vagina tarvitsee yhtä paljon huolenpitoa kuin vaikkapa kasvojen iho. Tämä pitää sisällään myös kosteutuksen.

– Vaginan iho on herkkä kuivumiselle jos siitä ei pidetä huolta. Jos kehosi ei ole riittävästi nesteytetty, vaginasi ulkopuolinen iho, mukaan lukien häpyhuulet, on vaarassa kuivua, Ross kertoo.

Sen lisäksi, että veden juominen parantaa alapääsi ihon kuntoa, sillä on myös sisäisiä vaikutuksia. Jos siis kärsit toistuvasti ärsytyksestä, hiiva-tulehduksista, yhdyntäkivuista ja kutinan tunteesta, syy voi löytyä riittämättömästä veden juonnista.

– Emättimen sisällä vallitsee normaalisti hapan tila, joka suojaa siellä eläviä organismeja. Kaikki mikä häiritsee tätä herkkää tasapainoa voi johtaa infektioon, kuivuuteen, kutinaan tai poltteen tunteeseen, Ross selittää.

Tiettyä määrää vedenjuonnille ei voida antaa, sillä se riippuu paljon muun muassa siitä, kuinka aktiivinen olet. Yleinen suositus kuitenkin on, että vettä tulisi juoda noin kaksi litraa päivässä hyvän nestetasapainon ylläpitämiseksi. Kannattaa myös muistaa, että kofeiinilla ja alkoholilla on kuivattava vaikutus. Näitä tuotteita nauttiessa tulisi muistaa aina juoda hieman tavallista enemmän vettä – ja koko elimistösi kiittää.

Lähde:  Glamour

***

 

2:27

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja