Taas väsynyt? Nämä tavat voivat yllättäen olla ongelman ydin!

Kesän aikana ihmiset tuntevat olonsa energisemmäksi, mutta eivät kaikki – jatkuva väsymys voi olla merkki sairaudesta, mutta myös vääristä elämäntavoista.

Unenlaatu ja myös sen määrä vaikuttavat paljon virkeyteen. Näillä seitsemällä asialla voit nostaa vireystasoasi.

1. Aamupala

Varsinkin kesällä ihmiset välttävät hiilihydraatteja pysyäkseen rantakunnossa, mutta aamupala ilman hiilihydraatteja saa ihmiset tuntemaan olon väsyneeksi jo aikaisin aamulla. Sokeroidut murot ja vaaleat leipäpalat voi unohtaa, sillä virkeyteen vaikuttavaa energiaa saa syömällä hyviä hiilihydraatteja. Näihin kuuluvat esimerkiksi täysjyvätuotteet sekä hedelmät ja vihannekset.

2. Reseptilääkkeet

Useissa reseptilääkkeissä sivuvaikutuksena on väsymys, joten kannattaa keskustella lääkärin kanssa vaihtoehdoista, jotka eivät aiheuttaisi väsymystä.

3. Sotku

Sotkuinen huone saa aivosi käymään ylikierroksilla, joten helppo ratkaisu energian saamiseen on hyötyliikunta mitä saat huoneesi siivoamisesta.

4. Vitaminoidut juomat

Ennen kuin ostat vitamiineja sisältäviä juomia, kannattaa tarkastaa sisältävätkö ne b-vitamiinia ja tauriinia. Tällaisessa olomuodossa nämä vitamiinit vaikuttavat kehossasi niin, että alun virkeiden tunteen jälkeen iskee väsymys.

5. Tietokoneen käyttö

Tietokoneen äärellä istuminen ja näytön tuijottaminen väsyttävät silmiä. Tutkijoiden mukaan olisikin hyvä, jos tietokoneen käyttäjät siirtäisivät välillä katseensa pois tietokoneen ruudulta kaukaisuuteen, jotta silmät saisivat hetken levätä.

6. Vihannesten syömättä jättäminen

Suomalaiset ovat nykyään hyvin tietoisia vihannesten hyvistä vaikutuksista ja energisyyden ja kehon ravitsemisen lisäksi ne myös vähentävät väsymyksen tunnetta.

7. Liiallinen liikunta

Ihmisten täytyy harrastaa liikuntaa pitääkseen keho ja mieli aktiivisena, mutta liika on liikaa myös urheilun suhteen. Harrastettuaan liikuntaa turhan aktiivisesti kehoon vapautuu kortisonia ja joillekin tämä kehonreaktio aiheuttaa väsymyksen tunnetta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja