Täällä asuvat maailman pitkähiuksisimmat naiset

Kiinalaisen Huoangluon kylän Yao-naisilla on maailman pisimmät hiukset, joita ei aikaisemmin saanut katsoa kukaan muu kuin oma aviomies.

Kiinan Huangluo on maailman pisimpien hiusten kehto. Sen Yao-heimoon kuuluvien naispuolisten asukkaiden tärkeintä omaisuutta ovat hiukset. Kylä koostuu noin 82 kotitaloudesta ja sen asukkaita kutsutaan punaisiksi yaoiksi perinteikkäiden punaisten vaatteiden vuoksi.

Kyläläisten hiusten pituus on saanut tunnustusta jopa Guinnessin ennätysten kirjassa maailman pisimpien hiusten kylänä. Kylän 120 naisasukkaan keskimääräinen hiustenpituus on 1,7 metriä ja pisimmät hiuskiehkurat yltävät jopa 2,1 metrin pituuteen. Naiset uskovat, että hiukset tuovat pitkäikäisyyden, vaurauden ja hyvän onnen. Mitä pidemmät hiukset naisella on, sitä suuremman onnen hän kohtaa.

Vanhat perinteet kielsivät katsomasta hiuksia

Aikaisemmin hiuksia pidettiin niin suuressa arvossa, ettei Yao-naisten auki olevia hiuksia saanut nähdä kukaan muu kuin perheen pää, eli aviomies, ja lapset. Kesän ja syksyn aikana naiset menivät joelle pesemään hiuksensa ja suojasivat ne sinisellä huivilla. Ainoastaan aviomiehellä oli kunnian nähdä naisen hiukset koko kauneudessaan – ja tämä tapahtui hääpäivänä.

Jos kyläläisen naisen hiukset sattui ikuistamaan vahingossa joku paikallisista tai vaikkapa paikalla vieraileva ulkomaalainen, joutui hän rangaistukseksi viettämään kolme vuotta perheen vävypoikana.

Vanhat perinteet hylättiin kuitenkin vuonna 1987, ja kylän naiset saavat nykyään esitellä sysimustia hiuksiaan ylpeinä laajallekin yleisölle.

Hiustenleikkuu kerran elämässä

Kylän naiset saavat leikata hiuksensa ainoastaan kerran elämässään, 16-vuotiaina, kun he alkavat metsästää itselleen rakastajaa. Pois leikattu tukka annetaan tuolloin tytön isoäidille ja siitä valmistetaan koristeellinen päähine. Kun tyttö pääsee avioon, hiukset annetaan sulhaselle lahjaksi, ja niistä tulee myöhemmin osa naisen joka päivä tekemää kampausta.

Kylän Yao-naisten hiusten on kerrottu koostuvan kolmesta eri osiosta: hiuksista, jotka kasvavat päivittäin, 16-vuotiaana pois leikatuista hiuksista tehdystä koristeesta ja pois putoavista yksittäisistä hiuksista, jotka kerätään talteen päivittäin. Näistä muodostuu hiustyyli, joka viestii kantajansa sosiaalista statusta: Jos hiukset on kiedottu pään ympärille, tarkoittaa se, että nainen on naitu, mutta lapseton. Jos kampauksessa on pieni nuttura edessä, on hänellä lisäksi lapsia. Jos nainen käyttää huivia hiustensa ympärillä, hän etsii rakastajaa.

Pitkät, kiiltävät ja mustaakin mustemmat hiuksensa naiset pitävät kunnossa pesemällä ne riisien pesemiseen käytetyllä vedellä, johon lisätään muun muassa teetä.

Lue myös:


Kuvat: Shutterstock (Kuvien henkilöt eivät liity juttuun.)

Lähteet: Oddity Central, China Daily, YouTube

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja