Mainos

Täällä asuu Harry Potter, katso upeat kuvat!

Moni lapsi kadehtii Harry Potterin kotilinnaa. Kaikki eivät voi muuttaa Tylypahkaan, mutta ainakin sinne pääsee vierailulle.

Englannissa sijaitseva Alnwickin linna on tuttu monille, sillä se on toiminut Harry Potter -elokuvien kuvauspaikkana. Rakennus koostuu kahdesta päärakennuksesta, jotka yhdistyvät toisiinsa kapealla käytävällä. Lisäksi tiluksilta löytyy palvelijoille tarkoitettuja piharakennuksia, talli ja kaksi puutarhaa.

Ikivanha ja kunnioitusta herättävä kivilinna on rakennettu vuonna 1309 ja se on toiminut myös monen muun elokuvan kuvauspaikkana. Muun muassa Cate Blanchetin tähdittämä Elisabet-elokuva ja Kevin Costnerin Robin Hood on kuvattu alueella.

Harry Potter kuuluu tunnetusti Rohkelikkoihin, joiden asuinhuoneet sijaitsevat korkeassa tornissa. Ehkä juuri näistä ikkunoista Harry Potter päästää viestipöllönsä sisään huoneeseen ja selvittää linnan salaisuuksia.

Nykyään linna on avattu vierailijoille ja turisteja houkutellaan paikalle muun muassa Harry Potter -maailmasta tutuilla hahmoilla.. Lapset voivat muun muassa pukeutua keskiaikaisen teeman mukaisesti linnan puvustamossa ja osallistua lohikäärme-kurssille oppineen mestarin johdolla.

Kuvat: Alnwick Castle/

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.