Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta Kaivopuiston puukotuksesta vappuna

Alaikäisten tekemät väkivaltarikokset ovat nousseet jälleen otsikoihin – poliisin mukaan ennaltaehkäisevä toiminta on tuottanut tulosta 3:44
Katso myös: Alaikäisten väkivaltarikokset nousivat keväällä jälleen otsikoihin – näin poliisi kommentoi

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta tapon yrityksestä 19-vuotiaalle miehelle, joka syytteen mukaan puukotti toista nuorta miestä Helsingin Kaivopuistossa toukokuun alussa.

Puukotuksesta syytetyn kimppuun kävi viisi muuta nuorta miestä, joille syyttäjä vaatii rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä.

Tapahtumat ajoittuvat vapun jälkeiseen yöhön eli toukokuun 2. päivän puolelle. Väkivaltaa edelsi riitely, joka syyttäjän haastehakemuksen perusteella liittyi muun muassa kaljakassin häviämiseen.

Tapon yrityksestä syytetyn veitsi osui syytteen mukaan rikoksen uhria selkään ja vaurioitti muun muassa toista munuaista.

Syytetty myönsi oikeudessa lyöneensä uhria puukolla, mutta kiisti syytteen tapon yrityksestä. Hän katsoo syyllistyneensä hätävarjelun liioitteluna tehtyyn törkeään pahoinpitelyyn.

Yhdelle syyte rikoksentekijän suojelemisesta

Puukotuksesta syytetty lähti pakoon, mutta viisi muuta nuorukaista otti hänet kiinni.

Syytteen mukaan he pahoinpitelivät puukotuksesta syytettyä lyömällä ja potkimalla. Häntä lyötiin myös pullolla päähän ja jätettiin sen jälkeen makaamaan verissään.

–  Tehty väkivalta on kohdistettu (syytetyn) päähän, ja hän on ollut ahdistettuna nurkkaan pystymättä poistumaan tai puolustautumaan, syyttäjä toteaa.

Yksi syytetyistä kuvasi syytteen mukaan osan pahoinpitelystä. Hän on alaikäinen, joten syyttäjä vaatii hänelle rangaistusta nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä.

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta yhdelle törkeästä pahoinpitelystä syytetylle, joka on aiemmin saanut kaksi ehdollista vankeustuomiota. Neljälle muulle syyttäjä vaatii ehdollisia vankeustuomioita.

Syyttäjä vaatii lisäksi sakkoja naiselle, joka rikoksesta tietoisena majoitti tapon yrityksestä syytetyn luokseen yhdeksi yöksi. Nainen syyllistyi syytteen mukaan rikoksentekijän suojelemiseen.

Juttua käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina. Oikeus antaa tuomion myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat