Syyttäjä uskoo, että mies kuljetti naista kahlittuna autossaan, ajoi ojaan ja tappoi hänet – mies makasi yhä uhrin päällä todistajien saapuessa kolaripaikalle

Syyttäjä vaatii vähintään kymmenen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta kolmekymppiselle miehelle puolisonsa taposta. Eloton uhri löytyi auton vierestä sen jälkeen, kun mies oli ajanut ulos tieltä vitostiellä Iisalmessa yöaikaan viime marraskuussa.

Menehtynyt nainen ja henkilöauton kuljettajana toiminut mies olivat olleet parisuhteessa ja heillä on myös yhteisiä lapsia.

Pohjois-Savon käräjäoikeus alkoi käsitellä keskiviikkona juttua ja kuulee todistajina kahta onnettomuuspaikalle ensimmäisenä saapunutta henkilöä. Heidän mukaansa mies oli heidän paikalle saapuessaan uhrin päällä, eikä suostunut siirtymään pois, vaikka uhri on vaikuttanut jo elottomalta.

Haastehakemuksen mukaan mies alotti pahoinpitelyn jo kotona ja kuljetti sitten naista ranteista kahlehdittuna autossaan pahoinpitelyn jatkuessa edelleen. Ajettuaan ulos tieltä mies surmasi naisen lyömällä häntä useita kertoja pään aluelle ja puristamalla sekä painamalla kaulan ja rintakehän alueelta.

Hengitysteihin kohdistunut paine oli niin voimakasta, että naisen hengitysteihin syntyi sisäisiä verenvuotoja. Lisäksi naiselle aiheutui lyömisestä pienikokoinen aivovamma.

Nainen oli huomattavasti miestä pienikokoisempi.

Aiempaakin väkivaltaa

Haastehakemuksen mukaan mies oli kohdistanut naiseen aiemminkin väkivaltaa. Oikeus kuulee tästä todistajaa, jolle uhri oli kertonut aiemmistakin kuristamisista, pyytänyt apua ja pelännyt miehen tappavan hänet.

Lisäksi syyttäjä esittää todisteenaan aiemman lääkärinlausunnon syksyltä 2018, jolloin nainen oli kertonut miehen maaneen hänen päällään ja puristaneen häntä niin, että hänen päässään oli pimentynyt. Tuolloin syynä oli ollut mustasukkaisuus.

Oikeus kuulee myös toista todistajaa, joka kertoo uhrin soittaneen kuolemaansa edeltävänä iltana ja yönä hädästään.

Taposta epäilty mies on ollut vangittuna nyt käsiteltävistä tapahtumista lähtien.

Oikeus antaa asiasta tuomionsa myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat