Syyttäjä: Alec Baldwin osoitti näyttelijäkollegaansa aseella Rust-elokuvan kuvauksissa

Alec Baldwin kommentoi ensi kertaa ampumista medialle –"Hän oli ystäväni" 0:58
Katso video: Alec Baldwin kommentoi ampumista ensi kertaa medialle

Rust-elokuvan kuvaaja kuoli kuvauksissa vuonna 2021.

Kuolemantuottamuksesta syytettyä näyttelijä Alec Baldwinia, 66, vastaan käytävä oikeudenkäynti alkaa heinäkuun 7. päivänä New Mexicossa, Yhdysvalloissa.

Kuvaaja Halyna Hutchins kuoli vuonna 2021 Baldwinin harjoitellessa Rust-elokuvan kohtausta käsiaseella, jossa piti olla paukkupanoksia. Ase laukesi surmaten Hutchinsin ja haavoittaen elokuvan ohjaajaa Joel Souzaa.

Syyttäjä Kari Morissey väittää Baldwinin käytöksen olleen holtitonta kuvauksissa jo ennen tapaturmaa, uutisoi The New York Post.

Maanantaina julkaistujen asiakirjojen mukaan Baldwin oli muun muassa osoittanut aseella näyttelijäkollegaansa, ja ampunut tyhjiä laukauksia tätä kohti.

Tämän lisäksi Baldwinin sanotaan aiheuttaneen myös muita vaaratilanteita; hän oli käyttänyt asettaan osoittimena, ampunut aseella kuvaamisen päätyttyä, pitänyt sormeaan liipaisimella tarpeettomasti, ja puhunut videopuhelua perheensä kanssa ampuma-asekoulutuksen aikana.

Syyttäjä on kertonut aikaisemmin Baldwinin kummallisesta käytöksestä kuvauksissa. Morisseyn mukaan Baldwinin käytös kuvauksissa osoitti, ettei näyttelijä kyennyt hallitsemaan tunteitaan tai välittänyt siitä, miten hänen toimensa vaikuttavat muihin. 

Lisäksi syyttäjä on sanonut Baldwinin muuttaneen kertomustaan tapahtumista useaan otteeseen.

Baldwin on kiistänyt syyllisyytensä. Hän on vapaana takuita vastaan, ja voi saada enimmillään 18 kuukauden vankeustuomion.

Rust-elokuvan kuvaukset saatettiin loppuun vuonna 2023 Montanan osavaltiossa Yhdysvalloissa. Hutchinsin leski liittyi tuolloin kuvausryhmään tuottajana.

Lue myös:

    Uusimmat