Rust-elokuvan asevastaava tuomittiin vankeuteen

Traagisen Rust-elokuvan asevastaavan katsottiin syyllistyneen henkirikokseen – näin nainen reagoi oikeudessa 0:37
Traagisen Rust-elokuvan asevastaavan katsottiin syyllistyneen henkirikokseen – näin nainen reagoi oikeudessa

Hannah Gutierrez-Reed tuomittiin 18 kuukauden vankeusrangaistukseen kuolemantuottamuksesta tapauksessa, joka johti kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolemaan Rust-elokuvan kuvauksissa vuonna 2021.

Rust-elokuvan asevastaava Hannah Gutierrez-Reed, 26,on tuomittu 18 kuukauden vankeusrangaistukseen, kertoo BBC. Maaliskuussa Gutierrez-Reedin tuomittiin syyllistyneen kuolemantuottamukseen hänen ladattuaan vuonna 2021 elokuvan kuvauksissa näyttelijä Alec Baldwinin  aseen, joka lauetessaan tappoi kuvaaja Halyna Hutchinsin.

Gutierrez-Reed tuomittiin syyttömäksi toiseen syytekohtaan, eli todisteiden väärentämiseen ampumavälikohtauksen yhteydessä. Hänen saamansa tuomio kuolemantuottamuksesta on korkein mahdollinen.

42-vuotias Hutchins menehtyi, kun Baldwinin käyttämä ase laukesi Rust-elokuvan kuvausten harjoituksissa New Mexicossa. Aseessa piti olla paukkupanoksia. Lauetessaan oikea luoti tappoi Hutchinsin ja haavoitti ohjaaja Joel Souzaa

Syyttäjien mukaan Gutierrez-Reed ei ollut varmistanut sitä, että ase olisi ollut ladattu valepatruunoilla oikeiden sijaan. Asevastaava on näin ollen syyttäjien mukaan syyllistynyt vakavaan varomattomuuteen, huolimattomuuteen sekä ajattelemattomuuteen. 

Oikeudenkäynnin aikana syyttäjät esittivät myös todisteita siitä, että Gutierrez-Reed oli tuonut New Mexicon kuvauspaikalle Kalifornian kodistaan laatikollisen oikeita luoteja, jotka syyttäjien mukaan hitaasti levisivät kuvauspaikalle 12 päivän aikana. 

Syyttäjä Kari T Morissey kertoi uskovansa, ettei Gutierrez-Reed tarkoittanut tuoda kuvauspaikalle varta vasten oikeita luoteja, mutta tämä huolimattomuus kuitenkin johti Hutchinsin kuolemaan. 

Gutierrez-Reedin asianajajan mukaan asevastaava ei olisi itse tiennyt siitä, että kuvauspaikalle oli päätynyt oikeita luoteja. Puolustuksen mukaan Alec Baldwin sen sijaan olisi osoittanut elokuvan työntekijöitä aseella, vaikka tätä ei ollut käsikirjoitettu. 

65-vuotias Baldwin joutuu niin ikään oikeuteen heinäkuussa, ja häntäkin syytetään kuolemantuottamuksesta. Baldwin on kiistänyt syytökset. Baldwin, joka on myös yksi elokuvan tuottajista, on toistuvasti kiistänyt laukaisseensa aseen. Baldwin sai myös aiemmin syytteen kuolemantuottamuksesta, mutta syyte hylättiin.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat