Mainos

8-vuotiaan tytön murhasta syytetyt isä ja äitipuoli syyntakeisia

8-vuotiaan tytön murhasta syytetty isä ja tämän naisystävä on todettu mielentilatutkimuksessa syyntakeisiksi. Henkirikos tapahtui viime äitienpäivänä.

Syyttäjä on kuvaillut tekoa Suomen rikoshistorian iljettävimmäksi tapaukseksi. Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski vaatii pariskunnalle elinkautisia rangaistuksia murhasta. Syytetyt ovat myöntäneet menettelyn, mutta kiistäneet murhan.

Jutun käsittely jatkui Helsingin käräjäoikeudessa tänään mielentilatutkimuksen valmistuttua. Molemmat syytetyt peittivät käräjäsalissa kasvonsa.

Tytön omaiset vaativat 72 000 euron korvauksia

Tytön äiti ja velipuoli vaativat syytetyiltä normaalia suurempia korvauksia henkisestä kärsimyksestä.

Äiti vaatii 40 000 euroa ja velipuoli 30 000 euroa. Asianomistajat perustelevat vaatimuksiaan teon poikkeuksellisuudella.

- Koska tämän kaltaista poikkeuksellisen törkeää, äärimmäisen raakaa ja julmaa, pitkäkestoisen kidutuksen sisältävää tekoa ei ole oikeuskäytännössä ollut, olemme päätyneet siihen, että kohtuullinen korvaus on 40 000 euroa, äidin oikeusavustaja totesi salissa.

Lisäksi tytön hautakivestä vaaditaan korvattavaksi omaisille 2 000 euroa.

Isä ja äitipuoli ovat pääosin myöntäneet tytön pahoinpitelyn ja vapaudenriiston sekä törkeän kuolemantuottamuksen ja törkeän pahoinpitelyn. He kuitenkin edelleen kiistävät syyllisyytensä tytön murhaan sekä paljoksuvat vaadittuja korvauksia.

Isä ei mielestään pyrkinyt surmaamaan tyttöä, ja siksi myöntää ainoastaan törkeän pahoinpitelyn ja törkeän kuolemantuottamuksen.

- Aivan kiistatta herää kysymys, että onko kyse totaalisesta ymmärtämättömyydestä sen suhteen, mitä tämä menettely voi aiheuttaa, hänen oikeusavustajansa totesi isän puolustukseksi.

Isä haluaa kertoa oman versionsa tapahtumista oikeudelle henkilökohtaisesti. Häntä tullaan kuulemaan ennakkotietojen mukaan aamupäivän aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.