Syyte: Mies puukotti uhria yli 20 kertaa Vantaalla – oli kertonut tappavansa useita ihmisiä kielteisten turvapaikkapäätöstensä takia

8:20
Video: Henkirikosten määrä vähenee.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa luettiin perjantaina murhasyyte 33-vuotiaalle miehelle Vantaan Kivistössä toukokuussa tapahtuneesta puukotuksesta.

Syyttäjän mukaan mies iski toista miestä veitsellä yli 20 kertaa ylävartaloon.

Veriteko tapahtui puolenpäivän aikoihin perjantaina 8. toukokuuta kolmannen miehen asunnossa. Syyttäjän mukaan syytetty tuli asunnolle tietoisena siitä, että uhri oleskeli siellä. Miehellä oli mukanaan veitsi, jonka hän oli ottanut toisesta asunnosta, syytteessä sanotaan.

Syyttäjän mukaan mies löi ensin uhria nyrkillä. Sitten hän otti esille veitsen ja uhkasi suusanallisesti tappaa uhrin. Silloin uhri syyttäjän mukaan kehotti paikalla ollutta asunnon asukasta poistumaan.

Syyttäjän mukaan mies aloitti uhrin puukottamisen asunnossa ja jatkoi sitä vielä rappukäytävässä, mihin uhri pääsi pakenemaan. Lopetettuaan väkivallan mies haki kenkänsä asunnosta ja poistui paikalta. Uhri kuoli vammoihinsa rappukäytävässä saamastaan ensiavusta huolimatta.

Verinen mies kertoi ohikulkijalle tappaneensa ihmisen

Syyttäjän mukaan tekoa on pidettävä törkeänä, koska se tehtiin vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Syytteen mukaan syytetty oli ennen tekoa kertonut aikovansa tappaa useita ihmisiä saamiensa kielteisten turvapaikkapäätösten takia.

Lisäksi hän saapui asuntoon veitsellä varustautuneena ja jatkoi uhrin puukottamista, vaikka tämä yritti paeta. Syyttäjän mukaan uhrissa ei todettu tyypillisiä puolustautumisvammoja, joten teon oli täytynyt tulla tälle yllätyksenä.

Poliisi on aiemmin kertonut, että verinen mies oli tullut ulos asunnosta Spinellikujalla ja kertonut ulkona sivulliselle ihmiselle tappaneensa ihmisen. Sivullinen soitti hätäkeskukseen. Poliisi on kertonut myös, että epäilty ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Miehelle tehtiin esitutkinnan aikana mielentilatutkimus, johon oikeus ottaa kantaa tuomiossaan myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja