Syystunnelmaa parvekkeelle ja terassille – nämä kasvit kestävät pikkupakkasia

Lokakuu on hyvää aikaa laittaa parvekkeet ja terassit syyskuntoon.

Jos kaipaat pihallesi lisää syystunnelmaa, tee muodonmuutos tunnelmallisten valojen, lyhtyjen, kynttilöiden ja koristekurpitsoiden avulla. Myös kuihtuneet kesäkukat on viimeistään nyt aika vaihtaa syksyisempiin versioihin. 

Loppusyksyyn sopivat hyvin erilaiset havukasvit, koska ne kestävät hyvin kylmää ja saattavat jopa talvehtia parvekkeella.

Kanervan sukulainen calluna on perinteinen vaihtoehto syksyn ja talven koristajaksi. Calluna on monivuotinen kanerva. Se jäätyy muutamassa pakkasasteessa, mutta kukat ja siemenkodat säilyvät talven yli, minkä vuoksi kasvi on pitkään koristeellinen.

Kastele callunoita pakkasöihin asti, niin kasvi säilyy kauniina kevääseen asti.

Callunaa on saatavilla valkoisena ja violetin sävyissä. Myös värjättyjä callunoita on tarjolla, joten halutessasi löydät terassillesi vaikka sinisen tai oranssin sävyjä. 

Kanervista löytyy myös marjaisaa versiota. Marjakanervassa on kauniit marjat, jotka sopivat hyvin loppusyksyn ja alkutalven tunnelmantuojiksi. Marjakanerva ei ole erityisen kestävä, ja yleensä sitä käytetäänkin yksivuotisena koristekasvina. 

Ikivihreää tunnelmaa saat pienillä ruukkusypresseillä, joihin voit joulun kolkutellessa ovella lisätä valotkin. Muista kastella kasvia säännöllisesti pakkasöihin asti. 

Lue myös:

    Uusimmat