Syyrialaismedia: Israel iskenyt Syyrian pääkaupunkiin

Israel teki lauantaina iskun asuinrakennukseen Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa 0:56
Israel teki lauantaina iskun asuinrakennukseen Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa.

Israel on tehnyt iskun asuinalueelle Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa, kertoo Syyrian valtion media.

Syyrian valtion television mukaan Israel ampui useita ohjuksia kaupungin lounaisosaan, jossa sijaitsee myös paljon armeijan rakennuksia. Asuinrakennukseen osuneessa iskussa kuoli ainakin kaksi ihmistä, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.

Israel on tehnyt iskuja Syyriaan vuodesta 2011, jolloin Syyrian sisällissota käynnistyi.

Lokakuun alun jälkeen iskut ovat lisääntyneet. Tuolloin Gazaa hallinnoiva äärijärjestö Hamas hyökkäsi Israeliin, ja Israel aloitti sotilasoperaation Gazassa. Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön mukaan Israelin sotilasoperaatio on vaatinut jo yli 29 000 ihmisen hengen.

Israel on Gazaan käynnistämänsä sotilasoperaation aikana tehnyt lisääntyvästi iskuja myös Syyrian puolelle rajaa. Iskut on kohdistettu paitsi Syyrian armeijaa myös Iranin tukemaa Hizbollah-shiiaryhmää vastaan.

Israel ei yleensä kiistä tai vahvista yksittäisiä iskuja, mutta on sanonut vastustavansa arkkivihollisensa Iranin vaikutusvallan kasvua Syyriassa. Iran tukee paitsi Syyrian itsevaltaisen johtajan Bashar al-Assadin hallintoa myös Hizbollahia.

Israel on tehnyt iskuja myös Libanonin puolelle rajaa.

Lue myös:

    Uusimmat