Syötkö liikaa? 10 helppoa vinkkiä ylensyönnin hillitsemiseen

Syöminen on usein nautinnollista, mutta ylensyömisen jälkeen olo on kuitenkin usein turvonnut ja väsynyt. Muutaman huomionarvoisen vinkin avulla pidät ylensyömisen kurissa.

Kasaatko lautasen aina täyteen ruokaa? Painonhallinnan kannalta on äärimmäisen tärkeää syödä tarpeeksi, mutta ei liikaa. 10 vinkkiä auttaa sinua pitämään annoskoot sopivina:

1. Huomioi tarpeesi

Onko sinulla oikeasti nälkä vai syötkö vain tavan takia? Huomioi todelliset tarpeesi ja vältä ylensyöntiä.

2. Älä syö liian nälkäisenä

Jokainen tietää, että liian nälkäisenä ei kannata mennä kauppaan, jotta ei ostaisi mitään turhaa ja ylimääräistä. Tämä sama asia pätee myös ruokailun suhteen. Koskaan ei nimittäin kannata syödä liian nälkäisenä, sillä tällöin lautaselle eksyy usein enemmän ruokaa kuin muutoin.

3. Kokkaa annos kerrallaan

Valmista yksi annos kerrallaan, jotta sinun ei tarvitse taistella jääkaapissa olevan annoksen houkutusta vastaan myöhemmin.

4. Syö pieneltä lautaselta

Painonhallinnan kanssa kamppailevien henkilöiden kannattaa suosia pieniä lautasia. Tutkimuksen mukaan annoskoot ja myös paino pysyvät paremmin kurissa, jos henkilö syö pienemmältä lautaselta.

5. Syö rauhassa

Painonhallinnan kannalta on tärkeää, että ruoka-annosta ei hotki alas liian nopeasti. Ruokailun aikana kannattaakin istua alas ja syödä rauhassa.

6. Pilko ruokasi

Ruokapalat on hyvä pilkkoa pienemmiksi suupaloiksi, sillä tällöin aivosi huijaavat sinut ajattelemaan, että lautasella on enemmän ruokaa. Samalla myös syöt normaalia vähemmän.

7. Nouse pöydästä

Pöytään ei kannata jäädä istumaan ruokailun jälkeen, sillä muuten tulee napsittua ruokaa enemmän kuin on tarpeen.

8. Rajoita annoskokoja

Ota itsellesi sopiva annos ja raivaa heti ylimääräiset ruoat pois tieltäsi.

9. Älä syö hengästyneenä

Hengästyttääkö? Anna hengityksen rauhoittua ennen kuin syöt, sillä tutkimuksen mukaan hengästyneenä tai jännittyneenä ruokaa hotkii enemmän.

10. Juo teetä

Juo teetä ruokailun jälkeen, jotta nälkä ja makeanhimo jäävät unholaan.

Lue myös:

Lähde: Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat