Syötkö lautasen aina tyhjäksi? Näillä vinkeillä lopetat ahmimisen

Etkö saa ruoan himoa loppumaan? Jos otat aina lisää, vaikka olisit jo täynnä, kannattaa asialle tehdä jotain. Lue vinkit!

Syötkö aina lautasen tyhjäksi, vaikka maha olisi jo täynnä? Otatko aina lisää, vaikket jaksaisi enää suupalaakaan? Lue, mitä voit tehdä, jotta et tulisi syöneeksi liikaa!

Tee ruokaa vain yhden annoksen verran

Jos ongelmasi on annoskokojen epäonnistunut säätely, hoitele houkutus tekemällä ruokaa vain yksi annos. Jos lempireseptisi on neljälle, jaa ainesosat neljään ja tee ruokaa vain yhdelle. Näin et joudu miettimään, ottaisitko toisen annoksen etkä tule syöneeksi liikaa. Hyvä idea on myös laittaa ruokaa pienemmälle lautaselle, jolloin ruokaa tulee automaattisesti ottaneeksi vähemmän.

Aloita hitaasti

Ei ole syytä tehdä suuria muutoksia yhdessä yössä. Jos sinusta on vaikeaa jättää ruokaa lautasellesi, aloita hitaasti ja kokeile muuttaa asenteitasi vaikka viikon aikana. Jätä yhden viikon aikana aina muutama suupala – jotka normaalisti söisit – lautasellesi. Pian ruoan jättäminen lautaselle, kun olet jo täynnä, tapahtuu luonnostaan.

Heitä ruoanjämät pois

Suurin pudottaja -ohjelmasta tuttu personal trainer Jillian Michaels suhtautuu ylensyöjiin astetta aggressiivisemmin. Jos ruoan tuhlaaminen harmittaa, Michaelsilla on viesti:

– Se ei mene nälkää näkeville lapsille Afrikkaan, se menee roskiin. Se ei ole selluliitin, vatsamakkaroiden, syövän tai sydäntaudin arvoista.

Michaelsin viesti on karu, mutta jos ylensyöminen on sinulle ongelma, kannattaa tapoihin tehdä pian muutos.

(MTV3)

Lähde: Fit Sugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja