Syksyn suosikit ovat täynnä terveyshyötyjä – nauti näitä!

Lämpimät herkkuruoat saattavat tarjota yllättäviä terveyshyötyjä pimeän ja kylmän syksyn keskellä.

Mitä kylmemmäksi kelit käyvät, sitä enemmän tekee mieli lämpimiä ruokia ja juomia. Joistain herkuista löytyy mittavia terveyshyötyjä, joten lue, mihin ruokiin kannattaa turvautua pimeän vuodenajan keskellä.

Kaakao

Tumman suklaan terveyshyödyt ovat kiistattomat, ja tutkimukset ovat osoittaneet, että kaakao voi ehkäistä jopa dementiaa vanhemmilla ihmisillä. Raaka kaakao on täynnä kortisonitasoja madaltavia antioksidantteja. Kokeile siis raakaa kaakaota sisältäviä reseptejä sen sijaan, että valitsisit valmista kaakaota, jossa on luultavasti paljon sokeria.

Kanakeitto

Kun syöt liemi- tai vihannespohjaista keittoa ennen varsinaista ateriaa, tulet nauttineeksi vähemmän kilokaloreita kokonaisuudessaan. Keitot, kuten kananuudelikeitto, ovat myös täynnä proteiinia, kuituja ja vitamiineja. Jos sinulla on flunssa, kanakeitto on yksi parhaista ruoista, jonka voit valita lämmikkeeksi.

Patapaisti

Patapaistin proteiini pitää olon kylläisenä pidempään kuin hiilihydraatit tai sokerit. Paistettu liha höyrytettyjen vihannesten kanssa voi olla yllättävänkin herkullinen ja ravintorikas ateria.

Perunat

Vaikka perunoilla on huono maine, niissä on todellisuudessa kompleksisia hiilihydraatteja, jotka pitävät kylläisenä pidempään kuin sokeriset ruoat. Yhdessä, suuressa uuniperunassa voi olla jopa 12 prosenttia päivittäisestä kuidun tarpeesta. Muussatut bataatit ovat toinen oiva syysiltojen herkku, sillä bataateissa on runsaasti A- ja C-vitamiinia sekä beetakaroteenia.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Black Doctor

Lue myös:

    Uusimmat