Syksyn makuja

Sateen ropistessa ikkunaan, iltojen pimetessä ja viiletessä loihdimme upeita syysherkkuja. Tunnelmallisissa illoissa voi viettää oikeita sadonkorjuujuhlia! Näin lämpimänä syksynä on vielä pitkään mahdollisuus nauttia runsaasta sadosta ja kotimaisista raaka-aineista. Ruskan värit ja syystunnelma antavat voimia kaamoksen kohtaamiseen. Torit ja vihannestiskit ovat pullollaan juureksia ja muita vihanneksia, jotka sopivat täydentämään monipuolista ruokavaliota ja erilaisia liharuokia. Omenapuut notkuvat omenista. Herkullisten omenajälkiruokien lisäksi omena piristää myös liharuuissa. Erityisesti se toimii sian- ja broilerinlihan kanssa.

Uuniperunat ovat aina taattua tavaraa, niitä on kätevä valmistaa uunissa suuremmallekin joukolle. Täytteitä voi olla tarjolla useampiakin vaihtoehtoja. Tällä kertaa jauheliha saa seurakseen punajuurta, ja kastikkeen kanssa sopii tarjottavaksi smetana tai ranskankerma ja suolakurkkukuutiot.

Kaalikääryleet saavat monet huokaamaan onnesta, niitä kannattaa tehdä kerralla reilusti, vaikka talkoilla. Nämä kääryleet on valmistettu kurttukaalista ja ne kätkevät sisälleen kreikkalaisia makuja: lammasta, minttua ja feta-juustoa. Lampaanjauheliha tuo oman lihaisan makunsa kaalikääryleisiin, mutta tavallisesta jauhelihasta saa myös täyteläisen täytteen.

Porsaankyljys piiloutuu omenahakkeluksen alle. Reilunkokoiset omenakuutiot maustetaan reippaasti ja haudutetaan siiderissä. Kyljyksen kaverina tuoreita juureksia, jotka kypsyvät mehukkaiksi nopeasti, vaikka uunissa paahdettuna. Broilerin koivet tai rintapalat kypsyvät uunissa juuresten ja perunoiden kanssa, koko ateria valmistuu kätevästi kerralla.

Lähde: Mtv3-Lihatiedotus, kuvat: Sanna Peurakoski

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja