Syksyn kurakelit saapuvat – lue koiraperheen siivousvinkit!

Kurakelit ovat tulossa ja ainakin koiraperheissä tiedetään, mitä se tarkoittaa kodin siisteyden kannalta. Pidä kotisi siistinä, satoi tai paistoi – lue vinkit.

Lattiat joutuvat koiraperheissä kovalle koetukselle kurakelien aikaan. Useimmiten tassujen puhdistus pyyhkeellä ennen sisälle tuloa ei vielä riitä, vaan lattiat on puhdistettava erikseen, esimerkiksi mopilla.

Lue, mitä muuta koiraperheessä pitää tehdä, jotta paikat pysyvät siistinä!

1. Tassut puhtaiksi kurasta ja hiekasta lattialiinalla

Lenkin jälkeen tassut ja mahanalus paljastavat, minkälaisessa maastossa on liikuttu. Kodin sisäänkäynnin luona kannattaakin pitää helposti saatavilla liinaa, jolla saa pahimmat kurat ja hiekat puhdistettua. 

2. Karvoille kyytiä staattisella mopilla

Karvoilta ei voi välttyä, jos perheessä asustaa nelijalkainen lemmikki. Karvojen kerääminen imuroimalla on haastavaa puuhaa, sillä kevyinä ne lentelevät ilmassa, eivätkä mene kovin helposti imurin säiliöön. Säästät aikaa ja vaivaa, kun siivoat lattiat staattisella mopilla, joka imee karvat itseensä.

Vaatteista ja huonekaluista karvat lähtevät helposti nukkarullalla.

3. Kuonon jäljille hyvästit mikrokuituliinalla

Nauttiiko koirasi itsensä peilaamisesta? Seuraako hän mielellään pihan tapahtumia ikkunan ääressä istuskellen? Kuonon jäljet ikkunoissa ja peileissä ovat usein arkea koiraperheessä. Saat jäljet nopeasti pois suihkupullolla nihkeytetyllä mikrokuituliinalla. 

4. Hamstraa liinoja!

Koiraperheessä ei voi olla liikaa liinoja. Koiranpennun omistajat tietävät, että vahinkoja sattuu. Mutta niin sattuu joskus vanhemmillekin koirille. 

Hygienian vuoksi on tärkeää, että lattialla ja pöytäpinnoilla käytetään eri liinoja. Erityisen hyvä on, jos liinat voi pestä koneessa. Liina pysyy raikkaana, kun huuhtelet sen hyvin jokaisen käyttökerran jälkeen, käytät kylmää vettä viimeisessä huuhtelussa ja kuivatat liinan ilmavasti.

Lähde: Vileda

Lue myös:

    Uusimmat