Sydänvaivoista selvinnyt vauva taistelee nyt koronaa vastaan Briteissä – äidiltä liikuttava vetoomus: "Jotkut meistä elävät keskellä painajaista"

Näin teet itsellesi tai läheisellesi maskin minuutissa – Muista, tekemäsi maski ei ole henkilönsuojain! 1:50
Näin teet kasvomaskin minuutissa. Ohjeet videolla.

Puolivuotiaan Erinin elämän alkutaival on ollut kivikkoinen. Hiljattain hänellä todettiin lisäksi koronavirus, kertoo muun muassa New York Post.

Puolen vuoden ikäisellä Erin Batesilla oli syntyessään sydänongelmia ja hän painoi tuolloin 2,4 kiloa. Sydänvaivojen lisäksi hänellä on ollut lukuisia muitakin terveysongelmia. Tammikuussa hän sairastui hengitystievirukseen.

Erinille on tehty joulukuussa avosydänleikkaus ja hänen henkitorvensa kanssa on ollut ongelmia. Näytti kuitenkin siltä, että pikkuisella olisi hyvät mahdollisuudet toipua.

Vauvalla todettiin koronavirus

Viime viikon perjantaina Erinillä todettiin koronavirus. Nyt häntä hoidetaan Alder Heyn lastensairaalassa Liverpoolissa.

Vanhemmat Emma ja Wayne julkaisivat kuvan tyttärestään, jolla on päässään happimaski. Hänellä on käytössään CPAP-laite.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vain toinen vanhemmista voi olla Erinin luona. Niinpä hänen isänsä Wayne on eristäytynyt perheen kotiin, koska hän on ollut kontaktissa tyttärensä kanssa. Pariskunta pitää yhteyttä puheluiden ja videopuheluiden avulla. Erin ei voi poistua sairaalasta eristäytymissääntöjen takia.

– Jos minulla ilmenee minkäänlaisia oireita, minut siirretään toiseen sairaalaan ja Erin jää tänne yksin, Emma kertoo.

Ihmiset kevytmielisyys suututtaa

Erin kirjoitti hiljattain Facebookiin perheensä koettelemuksista. Häntä suututtavat vitsit, joita koronaviruksesta heitetään, koska heidän tyttärelleen tauti voi olla kohtalokas. Eriniä ahdistavat myös ihmiskontaktit sairaalassa, koska hän ei missään nimessä halua vaarantaa tyttärensä henkeä.

Vanhemmat toivovat, että ihmiset ottaisivat koronaviruksen vakavasti.

– Joten ennen kuin julkaisette vitsejä ja hauskoja kommentteja, olkaa kilttejä ja miettikää niitä, jotka mahdolliset näkevät tai lukevat sen. Jotkut meistä elävät keskellä painajaista ja tulevat kuukaudet tulevat olemaan äärimmäisen vaikeita. 

Lue myös:

    Uusimmat