Edes vastasyntynyt vauva ei säästynyt – perheen kolmella lapsella sama harvinainen syöpä: "Tämä on tehnyt pojista vahvempia"

Syövän oireet – millaisesta oireesta tulee huolestua? 2:17
Syövän ensioireet ovat usein lieviä, ja tauti voi olla täysin oireeton hyvin pitkään. Mistä tunnistaa syövän oireet? Millaisesta oireesta tulee huolestua?

Angie sairasti lapsena harvinaisen syövän, jonka tiesi mahdollisesti periytyvän omille lapsilleen. Hän ei kuitenkaan osannut odottaa, että perheen kaikki kolme lasta sairastuisivat verkkokalvon varhaissolusyöpään.

Aaron ja Angie Rush todella tietävät, miten vaikeaa on olla vakavasti sairaan lapsen vanhempi. Amerikkalaisperheen lapset kamppailevat kaikki samaa syöpää vastaan, kertoo CNN.

Tristenillä, 5, Caisonilla, 3, ja Carterilla, 7 kuukautta, on kaikilla diagnosoitu sama harvinainen verkkokalvon varhaissolusyöpä.

– Se oli sokki ja yllätys. Se oli hyvin tunteikasta. Sitä on joskus vaikea käsitellä. Mutta lapsemme ovat siunaus, Angie kuvailee.

Myös Angie sairastanut saman syövän

Myös Angie itse on sairastanut saman syövän lapsena, ja hän tiesi, että hänen lapsensa saattaisi periä sairauden. Perhe ei kuitenkaan osannut odottaa, että kaikki kolme lasta sairastuisivat.

Tristen sai diagnoosin neljän viikon iässä, Caison jo syntyessään. Carter sairastui puolen vuoden iässä.

Veljekset. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Heillä ei ole ollut uusia kasvaimia pitkään aikaan"

Jokainen lapsi on käynyt läpi lukemattomia kokeita, testejä ja erilaisia hoitoja. Koska hoidot ovat kalliita, Angie ja Aaron joutuivat myymään asuntonsa. He myös keräävät rahaa joukkorahoituksella.

Carterin hoidot ovat vasta alkaneet, mutta Angien mukaan Tristenillä ja Caisonilla menee nyt hyvin.

– Heillä ei ole ollut uusia kasvaimia pitkään aikaan. He käyvät edelleen tarkastuksissa ja magneettikuvissa, ja lääkärit tarkkailevat heitä, Angie kuvaa.

Tristen haluaa "isona" lääkäriksi

Nuori Tristen toivoisi tulevansa aikuisena lääkäriksi. Hän haluaisi auttaa muita syövästä kärsiviä.

– Tämä on tehnyt pojista vahvempia. He voivat puhua tästä muille ja kannustaa muita lapsia, joilla on syöpä, antaa heille voimaa ja olla muille siunaus, Angie kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat