Sydänsairaus voidaan sekoittaa astmaan tai närästykseen – varo hiipivää oiretta

17:00

Sydänliiton ylilääkäri Mikko Syvänne kertoi erilaisista sydänsairauksista ja niiden oireista Studio55.fi-lähetyksessä. Esimerkiksi sepelvaltimotauti saattaa kehittyä hyvinkin hitaasti ja tulla sekoitetuksi muihin sairauksiin. Mistä tietää, että pitää mennä lääkäriin?

– Heikentynyt rasituksen sieto, joka voi tulla hyvinkin vähitellen, on hyvin tyypillinen tapaus. Se voi tulla niin hiipien, että ihminen ikään kuin sopeutuu siihen. Ja ihmisellä on taipumus ”selittää pois” tällainen, kun pelätään sydänsairauksia, Mikko Syvänne kuvaili lähetyksessä.

– Olen joskus sanonut, että sepelvaltimotautia hoidetaan ensimmäiset kaksi vuotta astmana ja seuraavat kaksi vuotta närästyksenä ja sitten vasta saa oikean diagnoosin, koska nämä oireet todellakin oikeastikin menevät päällekkäin, Mikko Syvänne kuvaili lähetyksessä.

Miten sepelvaltimotautiin reilusti alle viisikymppisenä sairastunut Raija sai vihiä sairaudestaan? Mitkä ovat sydäntautien riskitekijöitä? Milloin lääkäriin on mentävä välittömästi? Katso video ylhäältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja