"Reilu mutta tiukka" Olli Seuri valittiin vuoden journalistiksi – palkinnot jaettiin illalla gaalassa

3:01

Suuren journalistipalkinnon saajat julkistettiin illalla gaalatilaisuudessa Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä.

2:30

Vuoden journalistiksi valittiin Ylen Olli Seuri, joka vetää radiossa Ykkösaamu-ohjelmaa. Palkintoraadin perusteluiden mukaan Seuri on tiukka mutta reilu haastattelija, jonka haastatteluissa haastateltava on aina pääroolissa, vaikka ei pääsekään helpolla. Lisäksi Seuri on aina innostunut aiheistaan, tuntee faktat ja osaa keskittyä olennaiseen.

Ehdolla olivat myös vapaa toimittaja Sonja Saarikoski ja Iltalehden Heljä Salonen.

Palkintoja jaettiin myös kolmessa muussa kategoriassa.

Vuoden juttu:

3:00

Vuoden jutuksi valittiin STT:n ja Turun Sanomien seksuaalista ahdistelua käsitelleet jutut. STT:n työryhmä, johon kuuluivat Minna Holopainen, Janne Huuskonen, Jecaterina Mantsinen, Tuuli Oikarinen, Olli-Pekka Paajanen kertoi Kallion lukiossa tapahtuneesta opettajan tekemästä seksuaalisesta ahdistelusta. Turun Sanomien toimittajapari Annamari Nurminen ja Esko Pihkala käsitteli turkulaisella yläasteella tapahtuneesta ahdistelusta. Jutuissa kerrottiin, että kouluissa kenenkään estämättä ahdisteltu herkässä iässä olevia nuoria vuosien ajan ja ne nostivat seksuaalisen häirinnän kouluissa puheenaiheeksi. Palkintoperusteluiden mukaan ”tapaukset olivat erityisen havahduttavia uhrien alaikäisyyden ja opettajien valta-aseman väärinkäytön vuoksi. Jutut olivat myös esimerkkejä huolellisesta, sinnikkäästä ja rohkeasta uutistyöstä vaikealla alueella.”

Ehdolla olivat myös Suomen Kuvalehden juttu pohjoiskarjalaisesta sarjahukuttajasta sekä Lauri Nurmen Lännen Medialle tekemä juttu Timo Soinin ja tämän lähipiirin valmistautumisesta Jussi Halla-ahon voittoon perussuomalaisten puheenjohtajavaalissa

Vuoden journalistinen teko:

2:10

Vuoden journalistiseksi teoksi valittiin Helsingin Sanomien Musta laatikko -konsepti. Mustassa laatikossa journalismia tarjoillaan yleisölle teatterin lavalla. Esityksissä yhteensä 67 Helsingin Sanomien toimittajaa ja kuvaajaa on kertonut jutuistaan ja avannut journalistisen työn prosesseja. Vuonna 2017 Musta laatikko siirtyi Kansallisteatterin suurelle lavalle. Loppuunmyydyissä näytöksissä journalistit tulivat aivan uudella tavalla lähelle lukijoitaan.

Ehdolla olivat myös Maaseudun Tulevaisuuden ja Vihreän Langan yhteistyössä tekemät jutut helsinkiläisen vegaanin viikonlopusta sekä yhdeksän alueellisen lehden muodostama Uutissuomalainen.

Vuoden kirja:

3:00

Vuoden kirjaksi valittiin Minna Passin ja Susanna Reinbothin teos Keisari Aarnio – Huumepoliisi Jari Aarnion uskomaton tarina. Kirja sai kiitosta monimutkaisen Aarnio-vyyhden avaamisesta. ”Luottamus poliisilaitokseen järjestelmänä ja poliiseihin yksilöinä horjuu sivu sivulta, kun lukija sukeltaa maailmaan, jonka ei haluaisi olevan totta”, palkintoperusteluissa todetaan. Kirjan on kustantanut HS-kirjat.

Ehdolla olivat myös Joonas Pörstin Propagandan lumo sekä Jenni Räinän ja Vesa Rannan Reunalla.

Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimi MTV Uutisten päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

Bonnier on jakanut Suuren journalistipalkinnon Suomessa vuodesta 2001.

48:12

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja