Suunnittelijat kertovat: Nämä ovat kauden suosituimmat trendit

Sisustuksessa ovat pinnalla luonnonmateriaalit ja vahvat värit. Iskun ja Konstin suunnittelijat kertovat kauden trendeistä.

Iskun sisustussuunnittelija Annukka Tolamo kertoo, että luonnonmateriaalit ovat sisustuksessa edelleen pinnalla. Puuvilla, pellava, silkki ja villa näkyvät sisustusmateriaaleissa. Myös kiiltävät valkoiset pinnat jatkavat suosiotaan.

– Kiiltävä valkoinen pitää suosikin asemansa, mutta sen rinnalla näkyy pintamateriaalien yhdistelyä, jopa industrial-henkeä, Tolamo sanoo.

Konstin suunnittelija Raija Saarimaa sanoo, että kodin huonekaluissa näkyvät nyt kudotut, rouheat kankaat ja nahka, jonka käyttö on lisääntymään päin.

– Nahka on siitä hyvä, että se on huonekaluissa helppohoitoisin materiaali.

Klassisia investointeja ja väripilkkuja

Saarimaa huomauttaa, että kodin perushuonekaluissa ei mennä ykkösmuodin mukana. Tolamo on samaa mieltä. Häneen mukaansa kodin huonekalut ovat edelleen klassisia niin väreiltään kuin kuoseiltaankin. Erityisessä suosiossa on harmaa, joka näkyy monessa kodissa esimerkiksi sohvissa ja nojatuoleissa.

– Tietty marginaaliryhmä tarttuu sisustustrendeihin, mutta suurin osa ei. Huonekaluissa pitkän tähtäimen investoinnit ovat edelleen klassisia. Persoonallisuus on kuitenkin in, ja sitä tuodaan sisustukseen esimerkiksi koristetyynyillä, Tolamo kertoo.

Koristetyynyt ja muut sisustuksen pientavarat ovat nyt varsin hauskoja ja persoonallisia. Pinnalla ovat esimerkisi eläimet, värit, neulotut kankaat ja printtikuosit. Niillä saa Tolamon mukaan ilmettä tylsäänkin sisustukseen. Hän onkin sitä mieltä, että trendeissä näkyy tällä hetkellä rohkea kuosien käyttö myös pelkistetyn sisustuksen rinnalla.

Värisuosikkeja ovat tänä syksynä purppura, luumu, keltainen ja vihreän eri sävyt. Vahvojen värien rinnalle ovat nousemassa kevyet puuterisävyt, kuten turkoosi ja minttu.

Lue myös:

Maaret Tiensuu/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja