Susannan suunnitelma: Etelätie

Rivitaloyhtiön päätyhuoneiston kiistaton myyntivaltti ovat sivulla ja takapihalla sijaitsevat patiot. Niihin sijoitetaan yksi kolmannes asukkaiden 5000 euron budjetista. Päädyssä sijaitsevan pation lattialaudat sekä katoslaudat petsataan tummanruskeiksi.

Kodin ykkösestä ostetaan viljellystä tiikistä tehdy puutarhakalusteet, pöytäryhmä sekä kaksi lepolassea.

Eteinen maalataan raikkaan vaaleaksi. Kaikki kolot ja halkeamat paikataan. Suoraan vastapäätä eteisen ovea sijaitsee kaapisto, jonka ovet vaihdetaan Kirenan peilioviksi. Ovet ulottuvat lattiasta kattoon. Peilit avartavat eteistä ja luovat raikkaan vaikutelman. Ulko-oven vieressä vasemmalla on 110 senttimetrin seinämä. Siihen ostetaan Ikeasta yhtä leveä ja 140 senttiä korkea lituskainen kenkäkaappi.

Asunnon kaikki seinät maalataan. Tapetteja ei revitä irti vaan seinät "paneloidaan" kauttaaltaan 10 millimetriä ohuella saneerauslevyllä. Näin seinistä saadaan siistit ja maalipinnasta taatusti tasainen.

Parvekkeelle samaa tiikkikalustoa kuin talon päätypatiolle sekä takapihalle. Kuivuneiden kasvien tilalle tuodaan kauniita ja vehreitä parvekekasveja.

Keittiön ruokapöytä siirretään keittiöön ja olohuone pyhitetään olohuoneeksi.

Alakerran takkahuone riisutaan perheen henkilökohtaisista muistoesineistä. Tilaan liian suuret ja käytössä nuhjaantuneet sohva ja nojatuoli vaihdetaan raikkaan tyylikkäisiin divaanituoleihin.

Valaistus korjataan tunnelmalliseksi ja funktionaalisemmaksi.

Jukka Korpiheteen tyylikkäät ja kauniin valon antavat valaisimet pääsevät oikeuksiinsa tunnelmallisessa ja rauhallisen värisessä takkahuoneessa.

Makuuhuoneen rikki mennyt lattialaatta vaihdetaan ehyeen. Sängyn pääty seinä tapetoidaan Osborne and Littlen Osaka-tapetilla.

Kattovalaisin vaihdetaan helmeilevään kristalliseen kruunuun. Valokatkaisin vaihdetaan himmentäväksi.

Takapihan patiolla jatketaan tummahkon ruskealla tiikkikalustolla. Perheen muovikalusto siirtyy myynnin ajaksi varastoon.

Lue myös:

    Uusimmat