Mainos

Suru-uutisia Korkeasaaresta: Auton etusäleikön läpi paiskautunut tunturipöllö jouduttiin lopettamaan – lintu sai turmassa toivottoman pahat vammat

Villieläinsairaalaan tuotu loukkaantunut tunturipöllö on jouduttu lopettamaan, kertoo Korkeasaaren eläintarha Facebook-sivullaan.

Tiistai-iltana Porvoossa tapahtui liikenneturma, jossa pöllö paiskautui auton etusäleikön läpi. Porvoonseudun Lintuyhdistyksen jäsen irrotti linnun autosta, mutta jo paikalla selvisi, että eläin oli saanut pahoja vammoja. Ensimmäisen yön pöllö vietti auttajansa luona.

Keskiviikkona aamulla tunturipöllö tuotiin Korkeasaaren Villieläinsairaalaan eläinlääkärin tutkittavaksi. Se ei edelleenkään reagoinut käsittelyyn tai pyristellyt vastaan. Linnun oikeassa olkavarressa oli avomurtuma, sen molemmat jalat olivat vahingoittuneet ja silmän sarveiskalvolla oli haava.

Korkeasaaren mukaan huonokuntoisen linnun kuntouttaminen ja palauttaminen luontoon olisi ollut mahdotonta. Tämän vuoksi eläinlääkäri joutui lopettamaan linnun. Korkeasaaren mukaan kivun lisäksi myös ihmisen läsnäolo ja käsittely aiheuttavat villieläimille paljon stressiä.

Etelässä harvinainen vieras

Korkeasaaren mukaan pöllöonnettomuuksia sattuu pöllöjen määrään nähden yllättävän usein, sillä pimeällä liikkuvia ja usein lähellä maata lentäviä lintuja on vaikeaa havaita. Tunturipöllö on eteläisessä Suomessa harvinainen vieras. Ne liikkuvat pohjoisella tundravyöhykkeellä ja saattavat vaeltaa pitkiä matkoja ravinnon perässä.

Korkeasaari muistuttaa, että ihmisillä on lain mukaan velvollisuus auttaa loukkaantunutta eläintä.

Luonnonvaraisten eläinten kohdalla laki määrää myös, ettei autettua eläintä saa ottaa elätiksi, ellei viranomainen erikseen anna siihen juuri kyseiseistä eläintä koskevaa lupaa. Jos toivoa luontoon palauttamisesta ei ole, oikea apu on kivuton lopetus. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja