Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Suppilovahverorisotto ja lämmin punajuuri-feta-salaatti 11.9.200

Julkaistu 23.05.2001 15:08

toim. Kati Nappa

Suppilovahverorisotto


2 rkl öljyä
1 sipuli
3 dl risottoriisiä
(=puuroutumatonta riisiä)
7-9 dl liha- tai kasvislientä
mustapippria
1/2-1 l suppilovahveroita,
mustia torivisieniä,
orakkaita tai muita sieniä kirveliä tai persiljaa
(parmesaaniraasatetta)

Silppua sipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää joukkoon riisi ja kuullota hetki. Kaada sekaan kasvis- tai lihalientä ja lisää sitä vähitellen sitä mukaa, kun riisit imevät nesteen. Mausta pippurilla. Paista paloiteltuja sieniä pannulla hetki ilman rasvaa, jotta neste haihtuu ja lisää sen jälkeen vähän voita tai öljyä. Paista hetki. Kaada sienet risoton joukkoon kypsymisen loppupuolella, silloin riisit imevät itseensä sienen herkullista makua. Riisien kypsyminen kestää n. 20 min. Lisää joukkoon lopuksi vähän persiljaa tai kierveliä ja halutessasi vähän parmesaaniraastetta. Voit käyttää riisin asemesta myös esikypsennettyä ohraa.

Tarjoa risotto sellaisenaan hyvän leivän ja salaatin kera tai paahda lisäkkeeksi esim. makkarakuutioita tai lämmitä valmislihapullia- tai pihvejä.

Keitä punajuuria kerralla iso kattilallinen. Tarjoa lämpimänä lisäkkeeksi tai salaattina valmista osasta rosollia eli sallattia ja osasta punajuurisäilykettä (helpointa valmista säilöntämaustetta käyttäen). Myös sienistä voit valmistaa säilykettä samaan tapaan.

Lämmin punajuuri-fetasalaatti

3-4 keitettyä lämmintä punajuurta
100-150 g fetajuustoa
tuoretta timjamia tai basilikaa
rucolaa tai muuta salaattia
tilkka öljyä

Leikkaa lämpimät punajuuret (voit myös lämmittää ne mikrossa) neljään osaan ja nosta kulhoon. Murusta päälle fetajuusto ja lirauta joukkoon vähän öljyä. Mausta yrteillä ja lisää joukkoon salaatinlehtiä. Jos feta on suolaista, liota sitä kylmässä vedessä muutama tunti tai yön yli.

Lisää aiheesta:

Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissäKyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliinSaksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:19
    Viiden jälkeen

    Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä

  • Eilen18:55
    Linnan juhlat

    Kyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin

  • Eilen16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • Eilen13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • Eilen11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi