toim. Kati Nappa 
Suppilovahverorisotto
2 rkl öljyä 
1 sipuli 
3 dl risottoriisiä  
(=puuroutumatonta riisiä) 
7-9 dl liha- tai kasvislientä 
mustapippria 
1/2-1 l suppilovahveroita, 
mustia torivisieniä,  
orakkaita tai muita sieniä kirveliä tai persiljaa  
(parmesaaniraasatetta)
Silppua sipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää joukkoon riisi ja kuullota hetki. Kaada sekaan kasvis- tai lihalientä ja lisää sitä vähitellen sitä mukaa, kun riisit imevät nesteen. Mausta pippurilla. Paista paloiteltuja sieniä pannulla hetki ilman rasvaa, jotta neste haihtuu ja lisää sen jälkeen vähän voita tai öljyä. Paista hetki. Kaada sienet risoton joukkoon kypsymisen loppupuolella, silloin riisit imevät itseensä sienen herkullista makua. Riisien kypsyminen kestää n. 20 min. Lisää joukkoon lopuksi vähän persiljaa tai kierveliä ja halutessasi vähän parmesaaniraastetta. Voit käyttää riisin asemesta myös esikypsennettyä ohraa.
Tarjoa risotto sellaisenaan hyvän leivän ja salaatin kera tai paahda lisäkkeeksi esim. makkarakuutioita tai lämmitä valmislihapullia- tai pihvejä.