Mainos

Supo: USA:n Suomen-lähetystön toimissa ei epäilyttävää

Suojelupoliisi ei katso Yhdysvaltojen Suomen-suurlähetystön valvoneen suomalaisia laittomasti. Suposta on oltu lähetystöön yhteydessä tänään, ja Supo katsoo tapauksen olevan tällä erää loppuunkäsitelty.

Yhdysvallat kertoi tänään, että myös Suomessa toimii valvontaohjelma, jonka tarkoituksena on havaita epäilyttävä toiminta maan suurlähetystön ympärillä.

Yhdysvaltojen Suomen-suurlähetystön mukaan valvontayksikkö, Surveillance Detection Unit, toimii Suomen lakien mukaan eikä se ole salainen. Lähetystö sanoi tiedotteessaan, että tällainen ohjelma on jokaisen suurlähetystön yhteydessä.

Vielä aiemmin Suomen suojelupoliisi kertoi, ettei Yhdysvalloilla ole Suomessa SDU-yksikköä. Supon viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara arveli, että kyseessä on ollut nimityssekaannus. Hänen mukaansa ohjelmasta on kyllä Supossa tiedetty kaiken aikaa.

- Tämä ei ole tullut yllätyksenä, Lehto-Seljavaara kertoi ja vakuutti yhteistyön Supon ja amerikkalaisten välillä olevan tiivistä. Myös Yhdysvallat painotti, että Supo on tiennyt asiasta.

Asia oli esillä Supon ja suurlähetystön tapaamisessa tänään. Supo ei ole havainnut Yhdysvaltain toiminnassa laittomuuksia, eikä Supo ole ryhtymässä asiassa jatkotoimiin.

Ruotsin oikeusministeri kertoi lauantaina, että Yhdysvaltojen lähetystö on vakoillut ruotsalaisia Ruotsissa. Asiasta aloitetaan Ruotsissa esitutkinta.

(MTV3 - STT - TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.