Supertähti Paul Pogban dopingin käytöstä uusi väite – jäljet johtavat USA:han

Jalkapallon supertähti Paul Pogban testosteronikäry juontaa juurensa yhdysvaltalaislääkärin suositukseen, italialaislehti La Gazzetta dello Sportin tiedot kertovat.

Italialaisseura Juventuksen keskikenttätähti Pogba käytti La Gazzetta dello Sportin mukaan Yhdysvalloissa ostettua lisäravinnetta luotetun lääkärinsä suosituksesta. Lehti huomauttaa, että USA:ssa voimassa ovat osin erilaiset antidopingsäännöt, ja sen mukaan käry olisi johtunut Pogban huolimattomuudesta.

– Jos Pogba olisi vain lukenut käyttämänsä lisäravinteen tietolehtisen, hän olisi ehkä ymmärtänyt, että se sisältää aineita, joissa on dopingriski, La Gazzetta dello Sport kirjoittaa.

Ranskalaispelaajan kerrotaan käyttäneen lisäravinnetta Juventuksen lääkintähenkilöstön tietämättä.

Näyte kauden avauksen jälkeen

30-vuotias Pogba antoi positiivisen dopingnäytteen testosteronista. Virtsanäyte otettiin 20. elokuuta sen jälkeen, kun Juventus oli pelannut Serie A -kauden avausottelunsa Udinesen vieraana.

Pogba voi vaatia uusintanäytettä. Hän voi yrittää osoittaa dopingin käytön tahattomuuden, mikä voisi lieventää mahdollista pelikieltoa, josta voi tulla jopa neljän vuoden mittainen.

Pogba siirtyi viime vuonna Manchester Unitedista Juventukseen. Hän on voittanut Ranskan maajoukkueessa maailmanmestaruuden vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat